Connexxion naar rechter om busstaking te verbieden

ALMERE
Vervoerder Connexxion stapt naar de rechter om een staking van buschauffeurs in Almere tegen te houden. Maandagmiddag dient in Utrecht een kort geding van Connexxion tegen vakbond FNV.

De FNV heeft deze week een ultimatum gesteld aan de gemeente Almere met daarbij eisen om de veiligheid op de stadsbussen te vergroten. Als de gemeente niet tegemoet komt aan de eisen, wordt het busverkeer dinsdagochtend tussen 05:00 uur en 10:00 uur platgelegd.

Connexxion vindt dat haar reizigers niet de dupe mogen worden van een conflict tussen de FNV en de gemeente Almere. De FNV noemt het kort geding te 'zot voor woorden' en vindt dat de vervoerder met de rug naar zijn werknemers gaat staan.

reacties (6)

 • settler

   

  volgens mij moeten we in Almere eens een andere partij krijgen dan Connexxion. vervolgens een goed management erop en zorgen dat personeel wel tevreden is en alle rotte appels dit bij Connexxion werken appelmoes van maken en weg doen. en vooral die mensen die de vakbond er elke keer maar bij halen .

  reageer
 • Chauffeur

   

  Als je er een goed management team neerzet hoef je niet steeds de vakbond erbij te halen

 • Nico van Duijn

   

  Als ik de lijst wensen voor meer veiligheidsmaatregelen van de FNV goed begrijp gaat dat een vermogen kosten en dus banen, want dan minder ritten. Overigens zie ik altijd graag dat maatregelen aangetoond effectief zijn. Maximale veiligheid kan niet, zeker niet ten koste van het aantal ritten en lijnen.

  reageer
 • Maxx

   

  Dank voor uw reactie meneer van Duijn! Bent u niet een medestander van de partij die de heer Huis als werhouder geleverd heeft, Leefbaar Almere? Dan begrijp ik uw reactie dat veiligheid minder belang heeft dan het aantal ritten. Mijn collega's en ik zijn blij met mensen als u.....

 • Henk

   

  Lekkere werkgever !

  reageer
 • Chauffeur

   

  Nee niet echt....zitten daar mensen op het kantoor .....ongelofelijk

 • almere

   

  nou dan wordt t geen staking , als er hier chauffeurs mee lezen een advies maak er een werk overleg van , dan kan de rechter niks meer doen want werk overleg moet ook gebeuren op zijn tijd en die tijd is dan dinsdag tussen 5 en 10 uur en dan met de vakbond rond de tafel .

  reageer
 • Maxx

   

  Dat 'met de rug naar de werknemers staan'.zijn de werknemers onmiddels wel gewend...zo jammer...693568

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Chauffeur

   

  Tja veiligheid interesseert dat bedrijf helemaal niks....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert