College twijfelt aan lokaal referendum

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders in Almere waarschuwt de gemeenteraad voor de hoge kosten van een lokaal referendum. Bij een volledig referendum met 80 stembureaus zal dat ongeveer 450.000 euro kosten. D66 en PVV willen graag een lokaal referendum invoeren.

Het college staat wel positief tegenover het zoeken naar een manier waarop inwoners van de gemeente inspraak krijgen op beleid en besluitvorming.

In de brief naar de raad geeft het college nog wel de suggestie mee om eerst een proef uit te voeren op wijkniveau.

reacties (7)

 • Peteratea

   

  De software die GeenPeil heeft gebruikt om 450.000 mensen getekende formulieren in te laten vullen, is Open Source. Staat online en kan iedereen downloaden. (Is gebruikt om aantoonbaar voldoende handtekeningen te vergaren). Hiermee is eenvoudig een veilig referendum in elkaar te draaien. De gemeente heeft er alle kennis voor in huis. Het is dus nonsens dat een lokaal referendum telkens een half miljoen gaat kosten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Spugen op de democratie...'t is eerder vertoond.

  reageer
 • NLToday

   

  Lekker makkelijk kort maar niet krachtig, inhoudelijk ga je niet op de feiten in. U weet vermoedelijk net als een ieder dat onze democratische overheid geen burgerlijke tegenspraak duld en een referendum over wat dan ook bij voorbaat niet ziet zitten en tegenwerkt. De geen stijl referendum wordt al maanden lang door de media zoveel mogelijk genegeerd, en door gemeenten gesaboteerd, alleen het wel of niet houden van de referendum wordt wel onder de aandacht gebracht, terwijl dit grondwettelijk al heel lang geregeld is. Alleen als er buiten de EU een referendum is nodigd Nederland zich zelf uit als waarnemer, hoe hypocriet gaat het hier dan aan toe.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het bericht gaat over een eventueel gemeentelijk referendum, niet over het GeenStijl-promotiereferendum van aanstaande woensdag.

  reageer
 • NLToday

   

  Het is wel zo dat de uitkomst van het referendum zeker genegeerd wordt door de overheid, in die zin kan men stellen dat het weggegooid geld is. Maarr het is wel een zaak dat men als burger nu de kans krijgt tegen een high level oorlog te stemmen, want dat er een low level oorlog woedt Westen/Oosten mag wel duidelijk zijn. Overigs is de Oekraïne het land van het zware metaal dat wil zeggen als wij tegen de wil van Russia een handels verband met deze natie aangaan, het exit is met Tatra Nederland, ook qua landbouw is het voor vele boeren hier exit, graan vlees melk alles wat je kan bedenken, goed dat zijn alleen maar de bijkomende zaken. De wil van het westen om om expansie redenen een oorlog aan te gaan met Rusland, vind ik bedenkelijker. Misschien dat Rusland / Oekraïne wel om uitlevering van Timmermans gaan vragen na nadat onze infrastructuur is weggevaagd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Een gemeentelijk referendum kan ook per email of eventueel dmv DigiD. Hoeft niet zoveel te kosten, lijkt mij.

  reageer
 • almere

   

  ach gemeente raad 450 .000 euro waar zeuren jullie over , jullie weten als geen beste om met geld in deze gemeente te smijten voor onzin projectjes . of zijn jullie bang dat er minder geld over blijft om jullie eigen onzin te betalen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert