Archeologiehuis officieel geopend

ALMERE
In Almere Buiten is zaterdagochtend het Archeologiehuis geopend. In dit gebouw naast de bibliotheek is aan de hand van voorwerpen een permanente tentoonstelling te zien over de geschiedenis van de stad.

Bij de drooglegging van zuidelijk Flevoland en de bouw van Almere zijn honderden voorwerpen gevonden, die bewijzen dat het gebied duizenden jaren terug al bewoond is geweest.

Het Archeologiehuis richt zich vooral op scholen, maar voor volwassenen wordt het de plek voor lezingen over de historie van hun stad.

reacties (4)

 • ik

   

  Kan je daar zo naar binnen lopen, of zijn er bepaalde dagen en tijden?

  reageer
 • roelfien

   

  Leuk! Dit sluit mooi aan op de verschillende archeologische vindplaatsen in de stad waar jeugd samen met de stadsarcheoloog leuke activiteiten hebben. Ik ga zeker eens kijken.

  reageer
 • Sofie

   

  Lekker belangrijk wat doet de jeugd hier mee niets want die vinden dit helemaal niet interessant.

  reageer
 • Barbara

   

  Dat zal je tegenvallen beste Sofie, kinderen zijn vanuit zichzelf dol op het vinden van zaken die niet zo snel voor hun neus op te rapen zijn. En onder het speuren naar wat dan ook is de vondst niet eens het belangrijkste. Het zoeken naar,draagt bij aan een ontwikkeling die verder gaat dan de hapslik brokken die er dagelijks voor veel kinderen thuis en op school ingestampt worden en waar ze in latere leven niks aan hebben.

 • Qwerty

   

  Mijn zoon van 8 vindt dit wel degelijk interessant. En hij is ook heel goed in het gebruiken van leestekens...

 • Jos

   

  Het cultuuraanbod raakt steeds meer versnipperd in Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert