Straatpraat: Voedingshypes baasjes slecht voor hond en kat

ALMERE
Dierenartsen zijn bezorgd over de trend om huisdieren 'natuurlijk' voedsel te geven zoals rauw vlees en botten. Dierenartsen zeggen in de Volkskrant dat dieren ernstig ziek kunnen worden door de voedingshypes van hun baasjes. In het ergste geval moeten ze zelfs worden afgemaakt.  

De artsen merken steeds vaker op dat mensen dierenvoeding uit de winkel afwijzen. Doet u dat ook?

reacties (3)

 • NLToday

   

  Zowel voor de mens als het dier, haal je geen vlees meer bij de supermarkt of keurslager, over het algemeen alle vlees wat bij de grote slachterijen wordt verwerkt is bewerkt met chemicaliën en geïnjecteerd met zoutoplossingen dus giftig! meegerekend nog de omstandigheden van het opfokken van de dieren met gebruikmaking van chemicaliën, dit moet na alle made in Nederlandse voedselschandalen nu wel eens duidelijk zijn, dus in die zin hebben de dierenartsen gelijk. Het zijn niet de voedingshypes van de baasjes maar het is de corrupte controle van de toezichthouders qua voedingsveiligheid, de mens kan geen keuze maken tussen bewerkt en onbewerkt vlees in Nederland, en eet zich dus op den duur dood. Een dier heeft een snellere stofwisseling en krijgt dus eerder te maken met de gevolgen, bij de mens ligt dat gecompliceerder omdat verreweg de meeste mensen niet de nodige nutriënten kunnen innemen doordat deze niet meer in het voedsel voorkomen door de moderne teeltmethodes, dan is het moeilijker de gezondheidsklachten of doodsoorzaken te benoemen.

  reageer
 • A.T. de Boer

   

  Bij ons thuis kregen de hond en kat nooit dieren voedsel zoals je tegenwoordig ziet. Ze kregen alleen maar restantantjes en als thuis een varken, een schaap of een geit geslacht werd kregen zij de afval.. Ik weet één ding zeker, ze werden allemaal erg oud..Dus weg met die stomme gedachten!!

  reageer
 • Krikke

   

  Jammer dit eenzijdige verhaal, ingegeven door de voedingsindustrie en niet gestaafd met enig bewijs Werk zelf bij een dierenarts en ook hij is voorstander van vers. Wel gevarieerd en met zelfde hygiëne bereid als bij mensen. In de praktijk zien we veel minder ziekte gevallen bij versgevoerde dieren. Volg barfplaats en/of cees fauna op facebook en zie de resultaten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert