Minder donateurs voor AAP

ALMERE
Stichting AAP uit Almere is bezorgd over de afname van het aantal donateurs. Dat staat in het jaarverslag van 2015. De stichting haalde het afgelopen jaar 4,8 miljoen euro op door eigen fondsenwerving, terwijl op een miljoen meer werd gerekend.

Met name in Spanje, waar AAP ook een vestiging heeft, wordt nauwelijks geld opgehaald. Zo weinig zelfs dat besloten is helemaal te stoppen met fondsenwerving in het Zuid-Europese land. In Nederland kreeg de stichting vooral minder geld uit erfenissen.

Toch valt de schade onderaan de streep mee. Er werd slechts een klein verlies geleden. Dat kwam door een onverwachte meevaller. De stichting kreeg bijna anderhalf miljoen extra van de Nationale Postcode Loterij.

Ook de komende jaren vreest AAP nog verlies te lijden. Dat betekent overigens niet dat de stichting daardoor in de problemen komt. Er staat nog genoeg geld op de bank om dat op te vangen.

reacties (6)

 • Dr.Jake

   

  In Spanje gestopt met werven van fondsen: dus nederlanders moeten al het benodigde geld maar ophoesten ? Ik vind Aap dan maar in de AZC voor 'vrijwilligers' moet zorgen zodat die gasten daar wat te doen hebben. Wij nederlanders moeten toch ook steeds meer aanspraak doen op familie en vrienden voor de (huishoudelijke) zorg (van ouderen).

  reageer
 • peteratea

   

  Ik heb altijd al gezegd dat AAP een geld machine is. Stop met doneren en stuur alle apen naar het land van herkomst! daar kost het een schrijntje van het hier kost.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Stichting AAP vangt dieren (waaronder veel apen) op die als huisdier zijn gehouden of als laboratoriumdier. Ze zijn dus niet gesocialiseerd, en vaak ook ziek. En dat wil jij 'terugsturen naar het land van herkomst'? Weet je zeker dat je op het juiste onderwerp reageert?

 • Ze willen teveel verbieden denk aan de positief lijsten, ze nemen de mensen hun hobby's af. Wellicht ligt het daaraan mr van Gennip.

  reageer
 • Enrico

   

  Alle beetjes helpen om door te kunnen gaan met de opvang, verzorging, huisvesting, omgeving, leerlingen opleiding etc.

  reageer
 • jo jo

   

  ...terwijl op een miljoen meer werd gerekend.. Wellicht moet AAP op niets rekenen zodat dit niet als een tegenvaller wordt beschouwd maar iedere euro een meevaller is? ;)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans W

   

  Genoeg op de bank om een tegenvaller te weerstaan. Dan gaat deze keer mijn geld naar een ander doel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert