Minder donateurs voor AAP

ALMERE • Zo 3 april 2016 | 12:19 • Zondag 3 april 2016 | 12:19
Stichting AAP uit Almere is bezorgd over de afname van het aantal donateurs. Dat staat in het jaarverslag van 2015. De stichting haalde het afgelopen jaar 4,8 miljoen euro op door eigen fondsenwerving, terwijl op een miljoen meer werd gerekend.

Met name in Spanje, waar AAP ook een vestiging heeft, wordt nauwelijks geld opgehaald. Zo weinig zelfs dat besloten is helemaal te stoppen met fondsenwerving in het Zuid-Europese land. In Nederland kreeg de stichting vooral minder geld uit erfenissen.

Toch valt de schade onderaan de streep mee. Er werd slechts een klein verlies geleden. Dat kwam door een onverwachte meevaller. De stichting kreeg bijna anderhalf miljoen extra van de Nationale Postcode Loterij.

Ook de komende jaren vreest AAP nog verlies te lijden. Dat betekent overigens niet dat de stichting daardoor in de problemen komt. Er staat nog genoeg geld op de bank om dat op te vangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel