Lokale omroep Media036 half april in de lucht

ALMERE
De nieuwe lokale omroep van Almere, Media036, gaat vanaf half april uitzenden. Dat zegt voorzitter Willem Miermans. Eerdere deadlines om te beginnen met uitzendingen werden niet gehaald, maar inmiddels zijn de voorbereidingen klaar.

Er was in Almere veel te doen over een nieuwe lokale omroep. Twee verschillende organisaties dienden een aanvraag in. De gemeente koos voor Media036, mede omdat deze minder subsidie vroeg.

Nu vindt de organisatie de 47.000 euro die ze krijgt van de gemeente eigenlijk te weinig en onderzoekt Media036 of er alsnog meer geld kan komen.

reacties (19)

 • Sjoerd

   

  Hey, het is half april. Nog steeds geen Media036 te bekennen. Op de radio zijn inmiddels 3 en een half programma te horen zonder enige journalistieke inhoud en Omroep Almere denkt nog steeds kans te maken op hun mogelijkheid de vergunning over te nemen. Is de farce dan toch echt een farce? Kunnen we dit geld niet beter uitgeven aan slechte fietspaden? Daar hebben we meer aan dat een stel amateurs die omroepje spelen en denken dat dit 2017 gaat halen.

  reageer
 • TimvD

   

  Dus Willem krijgt van elke euro die binnenkomt al 30 cent. Geld dat niet naar de omroep en de vrijwilligers gaat, maar naar Willem als ik het goed begrijp??? Als dat zo is... het zal niet de eerste keer zijn dat deze man zijn zakken vuld en er snel tussenuit piept.

  reageer
 • peteratea

   

  Wat ik mis bij Omroep Flevoland is diepgang. Een A6-je schrijven is tamelijk eenvoudig, maar de achtergronden blijven zo volstrekt onderbelicht. Zo miste ik recent het onderwerp Almere Smart Society en de verdwenen € 450.000,-. Gewoon helemaal niet genoemd. Het valt mij op als andere media in Almere reeds melding hebben gedaan van een item, onderwerp, het voor Omroep Flevoland niet meer interessant is. Onbegrijpelijk,... Maw., wie alleen OF leest mist heel wat.

  reageer
 • Patrick

   

  Je kunt van Omroep Flevoland vinden en zeggen wat je wilt, maar ze brengen wel degelijk (veel) nieuws over Almere. Maar Almere is 'vrij groot' en je kunt niet aan elke verdwaalde woestijnrat of vermiste kat aandacht besteden. Het belangrijkste nieuws brengt Omroep Flevoland wel. Voor de andere (echt lokale) berichtjes is een lokale omroep. En nee, ik werk niet bij OF of 036. Ik ben niet met een bak koffie om te kopen :-)

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Ze hadden gewoon niet met nieuwe lokale omroep moeten beginnen, dat geld wat voor de lokale omroep gereserveerd was naar omroep Flevoland moeten laten gaan,zodat OF meer budget heeft om nieuws over Almere te brengen, of zelfs een aparte nieuwsuitzending over Almere te brengen, net zoals vroeger gebeurde in 'Almere Nieuws'

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koos

   

  Het interessante van jouw artikelen vond ik altijd dat je kritisch was op een onderzoekende manier. Jammer dat je dat nu helemaal kwijt bent. 036 en de eigenaar zouden echt kritisch gevold moeten worden.

  reageer
 • Flevolander

   

  Ik hoop dat ze niet zo'n Bagger zender zijn als hun voorgangers. Slecht beeld en geluid slechte televisie programma's etc. Ik kijk dagelijks met veel plezier naar omroep Flevoland en lees hun nieuws app en ben weer helemaal op de hoogte.

  reageer
 • Peter M

   

  Was het niet zo dat er nog een beroepsprocedure loopt? Of heb ik wat gemist. Las zo dat er nogal wat bezwaren waren ingeleverd door de andere omroep. Vorige week zat ik op notudoc en zag dat er ook al vragen waren gesteld dat men na 7 maanden nog niets haddn gepresteerd en dat er al 100.000 euro subsidie was uitgegeven.

  reageer
 • Henk25

   

  Nooit nieuws over Almere? Laat me niet lachen. Dit item gaat over Almere. Dan de busstaking. Politie op Facebook. PVV me zus en me zo. Stichting Aap. Iets beter opletten. Of bedoel je: ze brengen niet wat ik nieuws vind?

  reageer
 • alex r

   

  Waarom gooien ze omroep flevoland er niet uit 7.000.000 euro per jaar subsidie en het lijkt af en toe wel of ze almere boycotten want nooit nieuws over almere. Ik vind het een uitkomst gewoon al het nieuws uit Almere op een zender

  reageer
 • peteratea

   

  Het mooie is dat ik wel bij Media036 kan binnenlopen en ik ben er welkom. Bij de andere lokale en regionale media geënt op Almere, ben ik niet welkom: wat heet ze bannen mij waar ze kunnen (ik geef toe: het gaat recent iets beter). Dat noem ik een hemelsbreed verschil.

  reageer
 • Koker

   

  Zo,peter wat krijgen we nou? Een beetje positief doen opeens? Je gaat zeker aan de slag bij willem...

  reageer
 • Willem D

   

  En deze zagen we natuurlijk niet aan komen .Waarom wil iedereen een omroep waar geen hond naar luister. We hebben omroep flevoland en dat is genoeg de rest is zonde van het geld .

  reageer
 • Peteratea

   

  Ik ben erg blij met de professionele aanpak bij Media036. Mede dankzij de inzet van Willem Miermans. Dit hadden 'anderen' nooit voor elkaar gekregen. Dan had de locale omroep blijven steken in de smoezelige achterkamertjespolitiek van de PvdA, GL, AP/cs en het CDA. Nu is de lokale omroep in Almere van de poliek bevrijd. Dat gaat iedereen merken. Fantastisch!!

  reageer
 • johan

   

  hij zegt het letterlijk: "je moet goede mensen hebben (gaat over HEMZELF!)". Daarmee is alles al gezegd, zo gauw blijkt dat deze heer er niet veel aan kan verdienen dondert de hele boel in elkaar. Daarbij, het blijft een lokalen omroep....heel leuk in 1985.

  reageer
 • Luisteraar OF

   

  Weggegooid geld, ik vind dat wij met OF genoeg hebben om te luisteren. Moet gewoon paal en perk gesteld worden anders zitten wij straks weer met twintig radio piraten in de lucht. En maar klagen en subsudie vragen!!!

  reageer
 • F. Brouwer

   

  Media36 lijkt wel een nieuwe subsidieslurper te zijn.

  reageer
 • Jond

   

  De gemeente zal er wel intrappen!! Vriendje Miermans weet wel hoe het werkt! Schimmige praktijken is deze man niet vreemd.....

  reageer
 • W. De Reuver

   

  De licentie verkrijgen omdat je minder geld vraagt dan de andere partij en dnlan toch meer willen hebben....dus eigenlijk niet reëel en onkundig..dus eigenlijk de gemeente op verkeerde been gezet...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert