Windmolens NOP krijgen nieuwe tips

NOORDOOSTPOLDER • Ma 4 april 2016 | 11:43 • Maandag 4 april 2016 | 11:43
De 38 binnendijkse windmolens die Enercon in Noordoostpolder bouwt, krijgen nieuwe tips. Tips zijn de uiteindes van de wieken. Eind november brak bij één windturbine een tip van een meter bij 80 centimeter af. Uit onderzoek bleek dat de wand te dun was en dat er scheurtjes in het rotorblad zaten.

Fabrikant Enercon heeft nu besloten de uiteindes te vervangen van alle molens aan de Noordermeerdijk, de Westermeerdijk en de Zuidermeerdijk. Dat gebeurt in twee fases: de komende weken worden de wieken ingekort, zodat de molens tijdelijk kunnen draaien. Later dit jaar worden de tips van de wieken definitief vervangen door nieuwe. De turbines die nog niet af zijn, krijgen direct aangepaste rotorbladen.

De maatregelen worden getroffen om de veiligheid te garanderen en de windmolens aan de vergunningen te laten voldoen, zo laat Enercon weten. Wie er voor de kosten opdraait wil de fabrikant niet zeggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel