Eis: 1,5 jaar cel voor spookrijder die dodelijk ongeval veroorzaakte

LELYSTAD
Tegen een man uit Amsterdam is in hoger beroep 1,5 jaar celstraf geëist. Hij wordt ervan verdacht een 26-jarige Lelystedeling te hebben doodgereden.

Het ongeluk gebeurde in december 2013 op de A27 bij Eemnes. De auto’s botsten frontaal op elkaar, toen één van de auto's een vrachtwagen inhaalde. De man uit Lelystad was op weg naar zijn werk in Zeist, de man uit Amsterdam was uit geweest in Utrecht. Uit onderzoek blijkt dat de Amsterdammer aan het spookrijden was. Voor de rechter stelt de verdachte dat niet hij, maar het slachtoffer op de verkeerde weghelft reed.

De gemoederen liepen tijdens de behandeling van de zaak bij het Arnhemse gerechtshof hoog op. Er waren emotionele verklaringen van zowel de moeder van het slachtoffer als van zijn verloofde. De Lelystedeling zou bijna gaan trouwen en liet twee jonge zoontjes achter.

De Amsterdammer werd eerder veroordeeld tot 1 jaar cel. Het gerechtshof in Arnhem doet op 18 april uitspraak.

Foto's Wessel Kok

reacties (23)

 • Ikke

   

  Vreselijk! Sterkte voor de familie, 2 jonge kindjes die zonder hun papa door het leven moeten! En een jonge vrouw die ineens in haar eentje 2 jongens groot moet brengen! 😢

  reageer
 • Tuuk

   

  Een rond wit bord met rode rand en 130 daarop is geen adviessnelheid hoor, maar een verplichte maximale snelheid! Maar ga jij maar lekker 180 rijden op de duitse autobahn, dan ben jij 1 van de velen die in een fuik van de politie rijden en aangehouden worden. Heb vaak genoeg nederlanders op parkeerplaatsen zien staan die het net als jij zo goed weten!!

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Hey je hebt weer een puntje gevonden om de zaak ff op te jutten? Ff terug naar de zaak: ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe.

  reageer
 • JanB

   

  De trucker had moeten remmen en de vluchtstrook op gemoeten??? Ik zou jou wel eens willen zien in soortgelijke situatie, ik denk dat je ook niet weet hoe je zou moeten regeren. Ik denk dat de beste man of vrouw het al moeilijk genoeg heeft met het feit dat hij/zij getuige is geweest van het ongeval. Maar goed, het is altijd makkelijk om achteraf naar iemand het beschuldigende vingertje op te steken als je er zelf niet bij was.

  reageer
 • Dick

   

  Dirk, ik weet niet waar jij het vandaan haalt. De Amsterdammer was aan het spookrijden op de A27. Het is een AUTOSNELWEG met gescheiden rijbanen. Dus er was maar één man aan het inhalen en die had nog wel het volste recht om in te halen, hij zat immers op de rijbaan die voor zijn rijrichting bestemd was. Deze drankvogel heeft iets onvergevelijks gedaan en daar had hij goed voor gestraft moeten worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Nou Tuuk, dat heb je dan heel mooi FOUT. Er geldt op zo'n 35% van de Duitse autosnelwegen een "reguliere" snelheidslimiet. Waar jij die 130 limiet vandaan haalt weet ik niet maar je weet in elk geval niet hoe het werkelijk zit. Er geld in Duitsland een "Adviessnelheid" van 130km/u. Dat is een ADVIES. Dus op 35% en niet op 99%.

  reageer
 • Tuuk

   

  Hoho, op 99% van de duitse autobahn is ook een snelheidslimiet hoor! Op de meeste duitse snelwegen is maximaal 130 toegeataan!

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik ga niet vergelijken met buurlanden, in Duitsland is een hogere maximum snelheid, in Belgie is de kinderbijslag hoger. Het gaat om de Nederlandse rechtstaat en volgens mij is er nog steeds geen Europese.

  reageer
 • Buurman

   

  Het is toch te zot van worden in Nederland

  reageer
 • .\/\/.

   

  Gaan we de trucker nu verwijten maken?

  reageer
 • Tuuk

   

  Ik heb nooit gezegd dat hij niet gedronken had. Integendeel ik heb gezegd dat er wel degelijk stond dat de bestuurder gedronken had. Het zou fijn zijn als men de reacties goed leest en dan zijn of haar reactie dan ook plastst bij de juiste persoon, in dit geval bij de reactie van Antje Ha en niet bij die van mij!

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  En het gekke is dat beide auto's , volgens het verhaaltje, aan het inhalen waren. De spoker reed voor hem rechts op de verkeerde helft. De pechvogel reed helaas net op de linkerstrook en kon natuurlijk niet naar rechts toen hij naast de truck zat. De trucker weet toch precies hoe het ging dus hoe kan er ooit twijfel zijn. Overigens had de trucker die de spoker toch ook ziet komen natuurlijk flink in de rem gemoeten en de vluchtstrook op moeten gaan zodat de inhaler ruimte zou krijgen om het vege lijf te redden.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  De straffen in Nederland zijn veel zwaarder dan in de omliggende buitenlanden. U kletst maar wat.

  reageer
 • Vissekla

   

  Twee en een half jaar na dato de uitspraak en de straf. Heeft hij al die tijd gewoon mogen rijden? .... Anders gewoon vrijuit na aftrek, als de rechter hem minder geeft kan hij ook nog schadevergoeding eisen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat een rechtstaat leven we, de vrouw en 2 jonge kinderen hebben levenslang en de dader?? 1,5 jaar cel, dat wordt dan 6 maanden daadwerkelijk zitten en dan 3 jaar niet rijden. Tjonge zeg

  reageer
 • Dus

   

  Nou dat heeft hij wel degelijk....en voordat hij de lelystedeling dood reed ook al gepakt met te veel alcohol maar wat geeft het...toch maar een mensen leven...en ach familie vrienden nabestaande hebben levenslang dit gaat echt nergens meer over.....belachelijk dat dit soort mensen nog hun rechten mogen terwijl hij het van een onschuldige lieve jongen en vader heeft afgenomen!!

  reageer
 • Tuuk

   

  Dan moet je toch beter lezen! Want het staat er WEL degelijk.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Het grootste probleem is dat er spook gereden werd en niet per se dat de man gedronken had. Overigens, wat doe je bij Eemnes op weg naar Amsterdam vanaf Utrecht?

  reageer
 • Antje Ha

   

  Er staat nergens dat de bestuurder gedronken had.

  reageer
 • Bromsnor

   

  En hoe kun je inhalen terwijl je aan het spookrijden bent???

  reageer
 • Flevoburger

   

  Met drank op iemand anders dood rijden en dan een eis van anderhalf jaar. Het moet echt niet gekker worden hier in Nederland.... Hoe kunnen die zoontjes ooit nog maar enige vorm van respect opbrengen voor de NL rechtstaat? Ziek, heel ziek dit.....

  reageer
 • Pzaal

   

  Matig strafje voor opzettelijke dronken moord. Jammer dat dronkenrijders niet harder worden aangepakt in dit zwakke rechtelijke landje.

  reageer
 • Jk

   

  Anderhalf jaar cel voor een drankrijder die iemand dood rijdt? De rechter zal het wel weer halveren... Lijkt nergens op

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert