Veel vragen over toekomstplannen centrum

EMMELOORD
De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft nog veel twijfels over de toekomstplannen voor het centrum van Emmeloord. Wethouder Henk Suelmann kreeg maandagavond kritische vragen over de kosten en de financiële risico's.

De bevolking van Emmeloord heeft onlangs gekozen voor een compact centrum.
Daarbij blijft de Deel grotendeels onbebouwd en komen de winkels in Lange Nering West. De partijen in de raad vinden de plannen van het college onduidelijk en vragen om een gedetailleerde financiële onderbouwing.

Volgens wethouder Suelmann kan hij die nog niet geven omdat de besluitvorming heeft plaatsgevonden in een open plan proces. Dat betekent volgens de wethouder dat plannen niet op voorhand worden dichtgetimmerd.

reacties (2)

 • Laveren op een luchtkasteel??

   

  Fantastisch dat iedereen mee mocht kiezen in een openplanproces. Om krachten te bundelen heb je z.g.n. meer draagvlak verondersteld men.Alleen nu komt het ,om daadwerkelijk het luchtkasteel rationeel te maken kan men niet zonder geld!!Linksom ,rechtsom zal men moeten begroten.Het gekke is dat de salamipolitiek van mijnheer Keur VVD op emotie drijft en niet altijd op cijfers.Een fatamorgana die het openplanproces te weg brengt om de burgers een sprookjespaleis voor te houden zal ook betaald moeten worden!!Wie is de ware Willem die dat gaat betalen.De burger of blijft het een kluchtkasteel??

  reageer
 • Polderling

   

  Best moedig van een politicus. Zo een proces in gaan waarbij nog zoveel open is. Het is blijkbaar voor een aantal mensen nog wel moeilijk om te beseffen wat open eigenlijk inhoudt. Succes wethouder want dat kun je wel gebruiken. Wel mooi dat dit in de NOP kan (en hopelijk lukt!)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert