Opnieuw Kamervragen over financiën MC Groep

FLEVOLAND
De SP-fractie in de Tweede Kamer heeft schriftelijke vragen gesteld over zorgondernemer Loek Winter en zijn MC Groep, met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk.

De politieke partij wil onder meer opheldering over leningen die Winter van Flevolandse gemeenten en de provincie heeft ontvangen. Het ging om miljoenen euro's die de MC Groep voorlopig niet terugbetaalt. De SP wil van de minister van Volksgezondheid horen hoe deze leningen zich verhielden tot het bedrag dat de zorgondernemer zelf in de ziekenhuizen stak. Ook wil de partij weten welke afspraken er zijn gemaakt over de eventuele terugbetaling van de leningen.

De SP stelt haar vragen naar aanleiding van een artikel van Follow the Money. De PvdA stelde eerder ook al Kamervragen over het financiële beleid van Winter.

reacties (10)

 • Moo

   

  In Emmeloord hebben we een goed ziekenhuis, het Antonius, dus de MC groep zullen we hier niet missen......

  reageer
 • .\/\/.

   

  En dan? Iedereen moet uitwijken naar Almere, Zwolle, Harderwijk, Meppel en Heerenveen?

  reageer
 • s.

   

  gewoon sluiten dat ziekenhuis en die hele mc-groepen . kost alleen maar geld en is geen toegevoegde waarde aan de zorg die er in eerste plaats moet verleent worden.. bagger slecht ziekenhuis sluiten die hap .

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ziehier de zegeningen van de marktwerking in de zorg. Minister Hoogervorst, VVD. Volgend jaar verkiezingen!

  reageer
 • nog bleker

   

  Stelletje azijnpissers. Als hij zijn nek niet had uitgestoken hadden jullie/wij geen ziekenhuis meer gehad in Lelystad. Overheden waren niet bereid het risico aan te gaan. Loek Winter wel. Inderdaad met ondersteuning. Maar die was toch ook nodig. Daarnaast is het een grote werkgever voor Lelystad. Dus waar hebben we het over. Misschien hadden de reageerders op deze pagina het natuurlijk allemaal veel beter gedaan en gekund. Maar ja, niet het gezicht tegen de ruit gedrukt toen het er echt om ging. Dus ik ben fan van Loek Winter, een goede zorgondernemer!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • P. Daalemmer

   

  Terugbetaling van die leningen kun je op je buik schrijven. Het huidige politieke klimaat in Nederland gedoogd dit soort praktijken. Binnenkort opent ome Loek een vestiging in Panama?

  reageer
 • Jop

   

  Een bevriende curator heeft recentelijk een failliet verklaarde tandartspraktijk aan de Middendreef in Lelystad aan Loek Winter& co verkocht voor 800.000,00 euro. Buiten dat dit een mats prijs was die ver onder de werkelijke marktwaarde en overige bieders lag kon vriend Loek dat makkelijk betalen. Met de winst van de ziekenhuizen koopt hij vastgoed op om vervolgens delen van het ziekenhuis extern onder te brengen. Bijvoorbeeld de winstgevende kaakchirurgie van MC Zuiderzee te verplaatsen naar de Middendreef om de winst van het ziekenhuis af te romen cq te verdoezelen. Logisch dat er kamer vragen zijn waar de winst heen is. Slimme vent die Loek! Of toch niet?

  reageer
 • Barbara

   

  Zonde van de tijd om er opnieuw achteraan te gaan. We mochten heer Winter wat weken terug in levende lijve te zien krijgen in het Stadhuis van Lelystad waar een laconieke en vooral afstandelijk zakenman stond die zijn VVD accenten niet onder een stoel of bank hoefde te schuiven. De raad keek toe, en dan weet je het verder toch wel....

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Dat geld zie je nooit meer terug.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Hoezo vragen? het is toch duidelijk dat het om financiële winst gaat?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert