Provincie klaar voor referendum

FLEVOLAND
Flevoland is klaar voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Volgens Betsy Klaver, die de verkiezingen in Flevoland coördineert, zijn alle gemeenten en stembureaus goed voorbereid.

In de meeste stembureaus kan worden gestemd tussen 07:30 en 21:00 uur. In Almere zijn de stemlokalen op station Muziekwijk en Centrum al eerder open. Daar kunnen forenzen vanaf 06:00 uur terecht om hun stem uit te brengen. Het stembureau in zorgcentrum Buitenhaeghe in Almere zal niet open gaan, in verband met het Norovirus dat daar heerst.

De coördinator geeft aan dat er gedurende de dag twee keer een opkomstpercentage bekend wordt gemaakt, om 12:00 en om 17:00 uur. Dit percentage is belangrijk, omdat het referendum ongeldig zal worden verklaard als de opkomst lager is dan 30%. De eerste resultaten van het referendum worden woensdagavond rond 21:45 uur verwacht.

In Flevoland zijn woensdag in totaal 168 stembureaus open. In Almere: 77, Lelystad: 37, Noordoostpolder: 25, Dronten: 17, Zeewolde: 7 en Urk: 5

reacties (5)

 • Carry

   

  Ga nu eens allemaal stemmen! Laat eindelijk eens weten wat de bevolking er van vind. En vergeet niet dat in dit verdrag ook een militaire overeenkomst zit. Heeft heel weinig met handel te maken. En Jan het is geen weggegooid geld. Dat zijn de miljarden die naar de Oekraïne gaan. Waar alleen de rijken daar van profiteren en niet de bevolking.

  reageer
 • Hola

   

  Ook nu zal de waarheid wel weer verdraaid worden. Waarschijnlijk zullen er door de stemmentellers de tegen stemmers op de een of andere manier verdwijnen. Onze regering zal zich zo ie zo niets van de uitslag aantrekken. Zij doen waar zij zich in andere landen druk om maken en dat is corruptie terwijl deze regering de Nederlandse bevolking zijn dictatoriale wil oplegt. De heren dulden geen tegenspraak en de betekenis van het woord democratie dat kennen en erkennen zij niet. Grote mond over Poetin maar deze heren zijn geen haar beter. Ik vrees dus dat dit hele referendum kansloos omdat de uitslag bij voorbaat al vast staat. Nederland is net zo corrupt als ieder ander bekende corrupte landen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ga stemmen mensen. Maak gebruik van je democratisch recht.

  reageer
 • Jan

   

  Wat een weggegooid geld voor dit referendum hadden ze beter aan de minder bedeelde Nederlanders kunnen besteden

  reageer
 • Bijstand

   

  Nou nee, ik zit in de bijstand kan t geld goed gebruiken, maar ik heb liever die referendum!

 • Terp

   

  Ben benieuwd wat voor een draai onze "prachtige" regering er aan geeft. Volgens diverse peilingen is een meerderheid tegen. Maar ga er maar van uit dat daar niets mee gedaan wordt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Volgens diverse peilingen is een meerderheid tegen. Maar ga er maar van uit dat daar niets mee gedaan wordt." - er is maar één èchte peiling: het referendum zèlf. En daarvan wordt de uitslag later vanavond verwacht. De rest is gebabbel.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert