Verslavingsinstelling Victas failliet

ALMERE
Verslavingsinstelling Victas, met een vestiging in de Almeerse Oostvaarderskliniek, is failliet. Dat meldt de organisatie op haar website. De belangrijkste zorgtaken worden de komende week nog uitgevoerd, maar er worden voorlopig geen nieuwe cliënten in behandeling genomen.

De curator heeft inmiddels met meerdere partijen gesproken die interesse hebben getoond in de instelling. Ook een eventuele doorstart is daarbij aan de orde gekomen.

Victas vroeg vorige week uitstel van betaling aan. De instelling had niet voldoende geld in kas had om de salarissen van maart te betalen. In 2012 werd een groot en duur pand in de Utrechtse binnenstad betrokken.

In totaal heeft de organisatie 350 personeelsleden en ongeveer 4400 cliënten in 15 centra. Zij worden geholpen met verslavingen aan drank, sigaretten, medicijnen, drugs, gokken, gamen, seks en internet. Op de Almeerse locatie zijn 24 cliënten opgenomen. Het team werknemers bestaat uit 16 fte. 

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Zeggen dat het 'de derectie' is is net te makkelijk. Instellingen als deze lijden niet alleen onder graaimanagement, maar ook onder waanzinnige bureaucratie en onder parasitaire managementlagen die volledig overbodig zijn. Heus, het probleem is komplekser dan alleen een soort van klassenstrijd tussen minimumlonend voetvolk en een graaiende directie.

  reageer
 • NLToday

   

  De directie zal de Balkenende norm zeker niet hebben overschreden en ook geen studie reizen met overnachtingen hebben gemaakt, de declaraties zullen van het zelfde niveau zijn geweest als jan met de pet met het minimum loon in de broekzak. Ja heren men kan niet eeuwig in het verborgener verkeren met de staat als onuitputtelijke geldstoom, uiteindelijk moet zelfs een deel van eenvoudige werknemers in Nederland naar het voedselloket.

  reageer
 • Jan

   

  Victas ook verslaafd geworden aan de grootheidswaanzin?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Je zou het management wat hiervoor verantwoordelijk is gewoon met naam moeten publiceren...

  reageer
 • Willem D

   

  Als je je broek niet kan ophouden heb je pech . Ik hoop dat de derectie aan gepakt wordt het is hun schuld

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert