Verslavingsinstelling Victas failliet

ALMERE • Di 5 april 2016 | 21:07 • Dinsdag 5 april 2016 | 21:07
Verslavingsinstelling Victas, met een vestiging in de Almeerse Oostvaarderskliniek, is failliet. Dat meldt de organisatie op haar website. De belangrijkste zorgtaken worden de komende week nog uitgevoerd, maar er worden voorlopig geen nieuwe cliënten in behandeling genomen.

De curator heeft inmiddels met meerdere partijen gesproken die interesse hebben getoond in de instelling. Ook een eventuele doorstart is daarbij aan de orde gekomen.

Victas vroeg vorige week uitstel van betaling aan. De instelling had niet voldoende geld in kas had om de salarissen van maart te betalen. In 2012 werd een groot en duur pand in de Utrechtse binnenstad betrokken.

In totaal heeft de organisatie 350 personeelsleden en ongeveer 4400 cliënten in 15 centra. Zij worden geholpen met verslavingen aan drank, sigaretten, medicijnen, drugs, gokken, gamen, seks en internet. Op de Almeerse locatie zijn 24 cliënten opgenomen. Het team werknemers bestaat uit 16 fte. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel