Tientallen aangiften vanwege diefstal tijdens feest

LELYSTAD
Tientallen feestgangers hebben bij de politie aangifte gedaan van diefstal bij partycentrum Charisma in Lelystad afgelopen vrijdag.

De jassen van de bezoekers zouden niet op een kapstok zijn gehangen maar op één hoop zijn gegooid. Er zouden waardevolle spullen uit de zakken van de jassen zijn gestolen.

Volgens de politie zijn er in totaal 30 aangiften gedaan tegen de organisatie van het feest "Wolfgang Invites Dyna".

reacties (46)

 • frits

   

  De organisatie aansprakelijk stellen voor de schade die je door de diefstal gelopen hebt. Kun je zelf doen, maar nog handiger via de rechtsbijstandverzekering als je die hebt.

  reageer
 • Anoniem

   

  Ik heb het gesprek opgenomen!

  reageer
 • Jan

   

  Tuurlijk kunnen ze die niet vinden want ze moeten met 40 man sterk verkeerscontroles doen en boetes uitdelen..

  reageer
 • lelystad

   

  Nu moet je wel eerlijk blijven natuurlijk he! Dit soort dingen gebeurt natuurlijk niet alleen in Lelystad!!!

  reageer
 • Val

   

  Zeker een wijze les! Nooit maar dan ook nooit meer naar zo'n feest in Lelystad. Wat een film

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystad

   

  Als dan vervolgens alle jassen op de grond worden gegooid ipv dat ze aan een kapstok cq hanger worden gehangen, dan heeft dat bonnetje sowieso geen nut! Het is in ieder geval een wijze les voor iedereen, jas aanhouden of bij je houden, goedkope jas mee en je waardevolle spullen niet in je jaszak laten zitten. Er zijn helaas al eeuwen lang mensen op deze aardkloot die niet van andermans spullen af kunnen blijven. Vrees dat deze tent niet lang open blijft, aangezien er ook gewoon alcohol is geschonken aan minderjarigen en dan ben je als horeca ondernemer niet alleen strafbaar maar raak je ook je drankvergunning kwijt!! Begrijp overigens al niet wat een kind van 14 jaar daar savonds te zoeken heeft op dat tijdstip!

  reageer
 • Lely

   

  Geen bewaking camera's ook waarschijnlijk...

  reageer
 • Val

   

  Wel even lezen hoor.... Ten eerste heb ik betaald voor bewaakte garderobe, en heb wel degelijk een bonnetje. En uiteraard ben ik niet zo dom en naief om waardevolle spullen in mn jas te laten zitten. Het gaat me om mijn jas!

  reageer
 • Jos '56

   

  Ik mag aannemen dat dit sarcastisch bedoeld was ??

  reageer
 • lelystad

   

  Ja, je bent zeer zeker naief als je betaald voor een gardarobe waarbij je jas niet opgehangen word( maar op een grote stapel gegooid word) je geen bonnetje als bewijs krijgt dat het jou jas is. En ja je bent ook naief als je denkt dat je jas veilig is in een ruimte waar een gordijn als wand functioneerd. En ja men is behoorlijk naief als men denkt sleutels en mobieltjes in de jaszak te kunnen laten zitten. Je kan geen waardevolle spullen in je jas laten zitten bij een gardarobe. Dat kan nu niet, maar dat kon 30 jaar terug dat ik zelf uit ging ook al NIET! Het is echt niet iets van de laatste jaren. Stelen doet men al EEUWEN namelijk.

  reageer
 • val

   

  Dat liegen ze dus.... Ze voelen zich niet eens verantwoordelijk, terwijl ze wel verantwoordelijk zijn. Ze hebben namelijk zelf toegelaten dat iedereen zomaar een jas ging pakken. Ik heb het zelf gezien. Het was echt een chaos

  reageer
 • Val

   

  Het gaat om de gestolen jassen!! Waar je n.t.b. voor betaald hebt. Je verwacht dan dat de politie achter je staat, maar uiteraard wordt de crimineel beschermd. Daar gaat het hierom.

  reageer
 • Val

   

  Ben ik nou zo naïef om te denken dat als je betaald voor je kaartje voor een bekende dj. Betaald voor de garderobe. Vervolgens honderden jassen stelen. Charisma doet of ze onschuldig zijn, terwijl ik heb gezien dat ze iedereen toe hebben gelaten om de jassen van een ander mee te nemen. Vervolgens je dan maar aangifte gaat doen, want ja, dat zegt de politie tegen je. Binnen 1 dag krijg je een bericht van de politie dat ze de dader(s) niet kunnen vinden die de jassen hebben gestolen?? Ik dacht namelijk dat ik niet voor de grap aan het betalen was voor het ''bewaken'' van mn jas. Maar schijnbaar ben ik zo dom en naïef???

  reageer
 • Tuuk

   

  Dat kunnen zij wel heel mooi vertellen, maar of de verzekering dit gaat vergoeden daar geloof ik niets van. Punt 1 valt dit niet onder inboedelverzekering omdat er geen inbraak of brand is geweest. Het enige dat zou kunnen wwrken is ze schriftelijk aansprakelijk stellen, dan zouden ze het op de WA verzekering kunnen verhalen. Maar op de inboedel kan niet, dat zeggen ze misschien wel om iedereen rustig te houden.

  reageer
 • Eerst zien, dan oas geloven.

  reageer
 • Eigen verantwoording

   

  Ik heb nog nooit een garderobe meegemaakt, waar de club zich aansprakelijk stelt voor verlies van eigendommen. Dit zal dus de eerste keer zijn.. Zoals eerder vermeld: Vroeger kon je al niks in je zakken laten zitten, dus waarom zou het nu ineens wel kunnen?

  reageer
 • Greg

   

  Als er groepen mensen kwaad willen en de garderobe overvallen kan de organisatie weinig op voorbereiden. Kijk maar naar hooligans net als bij voetbal leek het wel. En gasten die toen met meerder jassen wegrende. Ik heb mijn jas gelukkig niet hieven ophangen. Maar het leken echt hooligans en rovers soms.

  reageer
 • Jackerr

   

  Tegenwoordig zijn die jassen meer waar dan de spullen die erin zitten. En ik lees op social media dat jassen met daarin spullen zijn gestolen, niet eens uit de zakken gehaald.

  reageer
 • Rob

   

  Waardevolle spullen bij je houden. Al is het maar dat iemand per ongeluk jouw jas en huissleutels meeneemt.

  reageer
 • Tuuk

   

  Dus nu is het in ene de politie haar schuld? Je moet NERGENS waardevolle spullen in je jas achterlaten, dat weet iedereen. Oke, een ander moet van je spullen afblijven, maar om nu dan maar weer de schuld bij de politie neer te leggen gaat net iets te ver.

  reageer
 • Sukkels

   

  Dit waren dezelfde sukkels die ook het uit de hand gelopen feest in de heren van stael hadden georganiseerd. NOOIT meer naar een feest van hun gaan dus, slechte organisatie trekt slecht publiek

  reageer
 • Anoniem

   

  Charisma heeft een inboedelverzekering en heeft ons ervan verzekerd dit ook op de verzekering te verhalen!

  reageer
 • Ik denk niet dat de persoon verwacht, maar waarom doe je anders aangifte van diefstal?

  reageer
 • Val

   

  Serieus... top reactie!

  reageer
 • Jehudy

   

  Slecht georganiseerde zooitje was het.... betaal je meerdere euros voor je jas op te hange de enige tussenmuur was een lange gordijn elk idoot kan daar onder komen.. beveiliging te weinig beveiliging... te weinig personeel plus 14 jarige inlaten en laten zuipen.. mensen voorlaten gaan omdat t familie van is... barpersoneel die uit eindelijk naar klanten gaan schreeuwen omdat ze de drukte niet aankonden... en dan betaal je aan de deur 25 euro en bijba 3 euro voor je jas op tehangen plus ander half uur wachten omdat ze sommige gewoon voor lieten.... kan zo wel doorgaan en nu politie wilt niks doen ja lekker geld verdienen zo.. en dan maar gek vinden dat iedereen tegen de politie is..

  reageer
 • Duss

   

  Wat denk jij dan dat de politie op je jas gaat letten?

  reageer
 • wolfgang

   

  Mijn jas was ook gestolen voor ik het wist zag ik iedereen naar jassen graaien ik ben naar de bewaker gelopen en vroeg waar dit op sloeg ik zij dat ik mijn jas ook wilde zoeken ik gaf mijn jas bonnetje aan de bewaker want je moest betalen voor je jas toen mocht ik zoeken maar helaas hij was al weg en nu moet ik maar wachten op wat de vergoeding is ik heb aangifte gedaan en hoop op goed nieuws

  reageer
 • Feestje

   

  Vreselijk voor alle gedupeerden. Jammer dat de feesten nu weer een negatieve lading mee krijgen.....

  reageer
 • Valerie

   

  Ja ze zijn verantwoordelijk... maar hoe nu verder? Politie doet niks namelijk

  reageer
 • Monica

   

  Maar hoe dom ben je dan als je waardevolle spullen in je jaszak laat zitten? Dat leerden wij 50 jaar geleden al.... en toen was er nog lang niet zoveel criminaliteit als nu!

  reageer
 • Jan

   

  Op het moment dat jij moet betalen on je jas op te hangen betekend dit automatisch dat je jas veilig en bewaakt hoort te hangen daar betaal je namelijk voor anders is het gratis ophangen op eigen risico, echter ben je wel zelf verantwoordelijk voor de spullen die je er in laat zitten. Dus degene wie het geld heeft geincasseerd is verantwoordelijk hiervoor.

  reageer
 • Tuuk

   

  Ja, dat gebeurt natuurlijk alleen in Lelystad he? In andere gemeentes verloopt altijd alles soepel. Lees je wel eens andere media als alleen Omroep Flevoland?

  reageer
 • ikke

   

  vele feesten en cafe's geweest maar er is nog nooit iets gestolen van mij, ook niet van mensen waar ik mee uit ga, ligt dus echt aan de tent en het personeel dat zo met spullen van een ander omgaat.

  reageer
 • Valerie

   

  Ik ben 1 van de personen die aangifte heeft gedaan. En de politie doet er dus niks mee!!! Ongelofelijk dat dit zomaar kan??

  reageer
 • Bibi

   

  Niet zo verstandig om waardevolle spullen in je jas te laten zitten. Oké, ze moeten van je spullen afblijven, maar je kan van tevoren al weten dat dat niet gebeurd.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Onzin de feesten kunnen prima verlopen met een juiste organisatie de feesten bij Le journal zijn allemaal prima verlopen op het lange wachten na wanneer je je jas had opgehangen maar door de strenge deur controle toch een veilig gevoel gekregen. Thumbs up voor Le journal👍🏻.

  reageer
 • Sandra

   

  Er zijn TIENTALLEN jassen gestolen met spullen erin, en plus je moest ook nog betalen om je jas te laten ophangen. Ik vind dit niet normaal en ik hoop dat CHARISMA en WOLFGANG allebei naar de klote gaan. Stelletj idioten

  reageer
 • Hoog van de toren schreeuwen kan iedereen, dit kan overal gebeuren.

  reageer
 • jan

   

  wowwww... 1 feest waar organisatie mis is en heel Lelystad is fout Beetje heel erg kort door de bocht. Gedupeerden, hoop dat u oplossing voor uw probleem krijgt.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Nee dat gebeurd gewoon wanneer je uitgaat in Lelystad. Hier zal een georganiseerd feest nooit zonder incidenten verlopen. De laatste keer dat ik op een feestje was moest er niet alleen politie maar zelfs politiehonden aan te pas komen. Zo gaat dat hier, en daarom ga ik hier ook niet meer uit, het is niet veilig.

  reageer
 • lies

   

  Een partycentrum met de naam Charisma klinkt bij voorbaat als als een foute tent met marmeren vloer en plastic bekertjes. Maar ja.

  reageer
 • Johan

   

  Wat een amateurs. Gaat de orga geld kosten....

  reageer
 • Mike

   

  Een feest in lelystad kan nooit normaal gaan!

  reageer
 • Esther

   

  Als je je jas verplicht moet uittrekken en op moet hangen, lijkt me dat er van eigen risico geen sprake kan zijn.

  reageer
 • Jaap

   

  Je moet toch je telefoon en geld toch wel in je jaszak kunnen laten zitten?

  reageer
 • Klaas

   

  Iets met eigen risico?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert