Groot medisch centrum in oude bibliotheek Haven

ALMERE
Zorggroep Almere heeft het oude pand van de bibliotheek in Almere Haven gekocht. Het gebouw aan de Schoolstraat wordt verbouwd tot één groot medisch centrum. Het naastgelegen gezondheidscentrum De Haak gaat ook op in het gebouw.

Door de komst van het centrum is de kans groot dat een aantal zorgdisciplines verdwijnt uit de overige wijken van Haven. Om de minder mobiele Havenaar tegemoet te komen, wordt nu onderzocht of in Haven-oost en Haven-west huisartsenzorg gegarandeerd kan blijven.

De bibliotheek is in november verhuisd naar het vernieuwde Corrosia op de Markt in Haven. Sindsdien staat het oude pand aan de Schoolstraat van meer dan 1300 vierkante meter leeg. Gemeente Almere is eigenaar van het pand en zette het te koop voor 850.000 euro. Het is onbekend hoeveel de zorggroep voor het pand heeft betaald.

reacties (7)

 • Cato

   

  Fijn dat er zo naar de patiënten geluisterd wordt. Ik ben al jaren tevreden over De Haak.

  reageer
 • Yvonne

   

  Er moeten 25000 mensen bediend worden in de Haak .Dat is zeker geen verbetering zoals ze ons willen doen geloven, huisarts blijft misschien dat is mooi maar daar kom ik niet elke week wel bij de fysio om op de been te blijven en wat met de mensen die naar de trombosedienst nu nog in het gezondheidscentrum gaan?Hoe groter hoe duurder.!Langere wachttijden nee zeker geen verbetering voor de minder mobiele ouderen

  reageer
 • Harm Hupferbrug

   

  Prima zaak. Goede zet van de Zorggroep.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Goed zo! Pand opknappen en de gevel reinigen. De buurt een beetje aanharken en dan ziet alles er weer als nieuw uit.

  reageer
 • Maria31

   

  Maar hoe moeten mensen die in andere wijken wonen en niet mobiel genoeg zijn om helemaal naar het centrum van Haven te komen nu bij de huisarts komen? Taxi is net weer te kort bij, en mensen/ouderen met rollator kunnen hier ook niet op de fiets springen

  reageer
 • michael

   

  Almere haven is zo groot ook weer niet en als de bussen niet staken is het prima met de bus te doen

 • kobus

   

  Ja lekker blijven mopperen. Er kan nu eenmaal niet in elke straat een huisarts komen. Almere Haven is niet zo groot. En er zijn hele goede regelingen voor.

 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Komt de EHBO-post weer terug?

  reageer
 • koos

   

  lijkt me een prima zet, bundeling van krachten zorgt voor betere zorg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert