Fruittelers willen tijdelijke woonunits op erf houden

NOORDOOSTPOLDER
Fruittelers in de Noordoostpolder willen arbeidsmigranten kunnen blijven onderbrengen in woonunits op hun erf. De gemeente gedoogt dit tot nu toe, maar bekijkt of ze hier tegen moet gaan optreden. Volgende week zitten fruittelers, de wethouder en de gemeenteraad om de tafel om de situatie te bespreken.

Afhankelijk van de uitkomst van dat gesprek bepaalt de gemeenteraad of er tegen de situatie van de woonunits wordt opgetreden of dat het beleid wordt aangepast.

De arbeidsmigranten komen vaak maar voor zes weken naar Nederland om fruit te plukken. De telers huren dan voor die korte periode units met daarin ook douches en wc's. Zij vinden dat gemakkelijk omdat de arbeidsmigranten dichtbij zijn en er geen onderdak via het uitzendbureau geregeld hoeft te worden. Ook is het goedkoper.

reacties (4)

 • Ria

   

  Wat een onzin gepraat. De fruittelers hebben tijdelijk mensen nodig. Die haal je zomaar niet ergens vandaan. En inderdaad zijn er mensen die niet graag willen werken, altijd geweest en zal altijd wel zo blijven. Deze mensen mogen wat mij betreft gekort worden op hun uitkering, dit even ter zaken. Stel je hebt jaren lang dezelfde mensen die voldoen, waarom mag je die niet aannemen? Moet je iemand uit de randstad nemen met 2 linkerhanden en te beroerd om te werken? Daar zit hij niet op te wachten. Graag even verder denken als je neus lang is a.u.b.

  reageer
 • Esveen

   

  Wat een soap. Jaarlijks terugkerend en avondvullend kletsronde zonder ooit een oplossing.

  reageer
 • peter

   

  Oplossing, geen werkvergunning voor werknemers uit andere EU landen zolang de kaartenbak in NL vol zit met werkzoekenden. Liever het werkende deel van NL tot 67/70 door laten werken om het niet werkende deel te financieren. Dat vindt ik een schande.

 • peter

   

  Wat een soap,600.000+ werkelozen in nl en dan moet je mensen van buiten halen om het werk te klaren. De ene helft van nl werkt voor de andere helft die thuis zit. Hoe lang staan we dit nog toe,schande.

  reageer
 • UK

   

  Zolang hier mensen zijn die te bedonderd zijn om te werken.

 • lezer.

   

  Jaja..ze komen maar voor 6 weken....

  reageer
 • andere lezer

   

  JA om precies te zijn voor 6 tot 8 weken.....in periode september en oktober....wat dacht je dan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert