Straatpraat: Is een campagne voor orgaandonatie nodig?

FLEVOLAND
De overheid is begonnen met een nieuwe campagne om het belang van orgaandonatie onder de aandacht te brengen. Uit cijfers blijkt namelijk dat 60 procent van alle Nederlanders van 12 jaar en ouder zich nog niet heeft geregistreerd in het Donorregister.

De nieuwe campagne wil met de slogan "Een leven redden. Je hebt het in je." twijfels en onzekerheden wegnemen en mensen aansporen het gesprek over orgaandonatie met elkaar aan te gaan.

Omroep Flevoland ging de straat op en vroeg mensen: is een campagne voor orgaandonatie nodig?

reacties (2)

 • Nol

   

  ben al jaren donor! als ik een nieuwe nier nodig heb en ik krijg er een dan zou ik dolblij zijn.. dus vind ik dat ik iemand anders ook moet helpen!

  reageer
 • Jk

   

  Zelf ben ik voorstander van automatisch donor zijn tenzij je registreerd dat je geen donor wil zijn. Ben je gelijk van de onverschilligheid af. Of geef donoren voordeel bij bijvoorbeeld hun zorgverzekering. Geef men een zetje om er eens een keer over na te denken

  reageer
 • Piet

   

  Niet mee eens. Mijn lichaam is van mij en als ik er geen afstand van doe moet je dat niet vanuit wetgeving opeens gaan regelen. Wel kun je mensen verplichten om aan te geven wat ze willen. Gewoon iedere keer vragen als ze een paspoort, rijbewijs, vergunning of iets anders van de overheid nodig hebben. En als ze niet aangeven wat ze na hun dood met hun lichaam willen maak je al die diensten 10% duurder. Zul je zien dat iedereen die vraag wel wil beantwoorden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert