Raad denkt na over files Poortdreef Almere

ALMERE
De gemeenteraad van Almere buigt zich donderdagavond over de dagelijkse files op de Poortdreef bij Almere Poort. Dit op verzoek van het CDA en de PvdA.

Op bijna alle werkdagen is er file op de Poortdreef voor de aansluiting op de A6. De oorzaken worden gezocht in de toename van het aantal inwoners van Poort, maar ook de defecte toeritdosering wordt als oorzaak genoemd.

Het CDA en de PvdA hopen dat andere partijen en ook de wethouder samen kunnen praten over een mogelijke oplossing voor het probleem.

reacties (8)

 • Hannes

   

  Willie Wortel zou zeggen daar hoef je niet meer over na te denken... Heb geduld de nieuwe technolochie lost het allemaal op. Daar heb je ook geen IJmeer verbinding voor nodig.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies. De mensen kiezen de weg die de minste tijd kost. Maar als de toeritdosering bij de oprit Almere-Poort de A6 op wat verder wordt opengezet klemt dat verkeer de verkeersstroom op de A6 weer af, waardoor het daar weer langzamer wordt. En als het hele knooppunt Muiderberg af is, en de A1 is verbreed komt er meer file te staan bij aankomst in Amsterdam. Meer asfalt helpt niet: het enige effect is dat de files iets verderop komen te staan.

  reageer
 • Kees

   

  Nog even geduld mensen komt allemaal weer goed. Nog even geduld. Probleem is niet exclusief voor Poort.

  reageer
 • michael

   

  Dat klopt !! Vanuit de filmwijk via de hogering is sneller dan via de veluwedreef de a6 op. En je wordt minder afgesneden door die opdringende types

  reageer
 • KC

   

  Ik zou de oude weg vanaf de Oostvaardersdijk weer in ere herstellen, dan wordt er langs Poort gereden vanuit richting Lelystad en v.v.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Koestal

   

  Werkgelegenheid creëren in Almere?

  reageer
 • De ingenieur

   

  Reken maar dat er ook sluipverkeer tussen zit van Almere-Noordkant die vroeg van de Hoge Ring gaan en denken zo wat sneller op de brug te zijn. Gelukkig vordert de Hoge Ring aansluiting al goed en wanneer die in bedrijf is zal het leed wel geleden zijn.

  reageer
 • Aron

   

  Ik zou ook eens kijken naar de fileontwijkers op de hogering. Ik zie steeds meer auto's afslaan bij de manege naar de godendreef.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert