Kwart van huurders zit in te duur huis

FLEVOLAND
Meer dan een kwart van de Flevolandse huurders woont in een te dure woning. Dat is flink meer dan het landelijk gemiddelde van 18 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Zo'n 27 procent van de huurders in Flevoland is een 'dure scheefhuurder'. Zij hebben een inkomen dat eigenlijk te laag is voor de sociale huurwoning waarin ze zitten. Almere is na Westland en Apeldoorn de gemeente waar dit probleem zich het meest voordoet.

Zo'n 13 procent van de Flevolanders huurders is een 'goedkope scheefhuurder'. Zij betalen weinig huur terwijl ze wel een hoog inkomen hebben.

[https://localfocus2.appspot.com/570651af576ad]

reacties (17)

 • Han.

   

  Ja we moeten plaats maken omdat er hordes met asielzoekers staan te dringen voor de goedkope sociale huurwoningen. Nog even en je wordt gewoon uit je huis gezet en gedwongen om hogere maandlasten aan te gaan op basis van je inkomen. Wat dan vergeten wordt is dat veel mensen nog schulden hebben die flink op de maandlasten drukken. Bijvoorbeeld voor een autolening. Als je in Lelystad woont en elke dag met de auto naar je werk moet in Amsterdam op een moeilijk bereikbare plek, heb je een goede auto nodig en dat kost geld, veel geld. En misschien is dat inkomen wel van tijdelijke duur en zijn mensen voorzichtig om hogere lasten aan te gaan. En als ze dan een duur huis gaan kopen en in de problemen komen door werkeloosheid schreeuwt iedereen weer dat het hun eigen schuld is want ze hebben te veel hypotheek genomen. En wat nou als je een negatieve BKR hebt opgelopen, dan kun je geen huis kopen en geen duurdere woning huren. Scheefwonen wordt gedemoniseerd door onze roverheid en er komen daardoor veel mensen tussen de wal en het schip terecht. Wat een enge wereld is het toch aan het worden.

  reageer
 • Boerman

   

  Wel schulden maken, maar niet de verantwoordelijkheid nemen om te verhuizen.

  reageer
 • Maaike

   

  Ze wil graag goedkoper wonen maar staat nummer 345 op de wachtlijst. Al jaren.

  reageer
 • Tanja

   

  Misschien wel ongewild?

  reageer
 • Ikzelf

   

  Ik woon uit nood in een huurwoning van een particulier... tot de bodem van mijn potje in zicht is... dan zullen we moeten verhuizen voor de 5e keer in 5 jaar...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Maaike

   

  Daar willen ze geen 50plussers met een arbeidshandicap.

  reageer
 • Remco

   

  Ik heb ook zo'n buurvrouw. Altijd thuis, werkt niet en een uitkering. En dan in een vrije sector huurwoning wonen. Gekkenhuis!

  reageer
 • frits

   

  nou peter kom op gaan we samen , zien wie er het eeste er mee kapt ?

  reageer
 • Sanne

   

  Krijg je een huurwoning toe gewezen of je reageerde er op dan zit er gelijk honderd euro meer huur op dat is nou de woningbouw vereniging .

  reageer
 • Jol

   

  Mijn bufent wonen alleen in 5kamer woning doe er wat aan csntrada hiud huis vast voor. Een vezin word wakker

  reageer
 • peter

   

  Ze zoeken fruitplukkers in Flevoland, pak je kans. Even een beetje afwisseling.

  reageer
 • Frenky

   

  Tjonge jonge jonge, wat een zielige verhalen allemaal. Ga gewoon aan het werk zoals het hoort en dan kom je vanzelf in de woning waar je hoort. Te lui zijn om te werken en toch bakken huursubsidie aanvragen... tijd om te verkassen!

  reageer
 • Maaike

   

  En nu? Allemaal maar vertrekken naar een tweekamerflat drie hoog achter, ongeacht je gezinssamenstelling? Dat wordt nog gezellig, want zelfs daarvoor zijn de wachtlijsten ellenlang. De simpele driekamerflats in Almere zitten over het algemeen al rond het topbedrag (ik bedoel niet de ruim 700 euro die het maximum huurbedrag voor sociale huurwoningen is, maar de aftoppingsgrens die rond de 570 euro ligt). Verder worden sociale huurwoningen massaal verkocht door de woningbouwverenigingen. Ik verwacht binnen enkele jaren de eerste krottenwijken in Nederland, die dan vervolgens weer afgebroken worden op last van de gemeente. Want die denkt dat sociale huurders alleen maar asociale uitvreters zijn. In plaats van 55-plussers die niet aan werk kunnen komen, chronisch zieken en gehandicapten die ook niet bepaald een modaal inkomen hebben of alleenstaande ouders die in een spagaat zitten tussen werken en kinderen.

  reageer
 • Frenky

   

  Dan is alleen jouw loon niet gestegen Rinus Beuk, van de rest van Nederland wel.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ik ben in 2015 een flink stuk inkomen kwijtgeraakt. De huurverhoging werd echter berekend op het inkomen van 2014. Bezwaar gemaakt en dit is vrolijk verworpen....... Neem je daarbij de diverse verhogingen op bijv medische zorg / eigen risico dan is het al snel duidelijk dat ons besteedbaar inkomen fors achteruit gegaan is. Ondertussen durven de diverse politici met droge ogen te beweren dat ik er op vooruit gegaan ben. In ons geval is dat gewoon een keiharde leugen.

  reageer
 • Kueb sunir

   

  Gek toch. De huren zijn gedurende de invoer van de EUR alleen maar gestegen. Helaas de inkomens niet.

  reageer
 • Handige Harry

   

  Meer dan een kwart van de Flevolanders zit in een te dure woning stelt het bericht. Komt dit omdat ze daar gewoon in konden komen of omdat de situatie veranderd is, daarmee doel ik op de gigantische verhogingen van de verhuurde, de economie en dus de kans op het verlies van banen. Het is te makkelijk om te roepen dat meer dan een kwart in een te dure woning leeft zonder erbij te vermelden waarom dit zou kunnen komen, persoonlijk denk ik eerder de verhuurder en de economie dan dat ze daar gewoon in konden trekken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert