Gemeenteraad bezorgd over voortgang Floriade

ALMERE
In de gemeenteraad van Almere leven grote zorgen over de Floriade 2022. Het is wethouder Tjeerd Herrema donderdagavond niet gelukt om de zorgen weg te nemen.

De tijd begint te dringen, vinden de meeste fracties. Zo is er nog steeds geen duidelijkheid over jachthaven Haddock, restaurant Atlantis en camping Waterhout die in het Floriade-gebied zitten. Ook is er nog geen euro binnen van het bedrijfsleven en er is nog geen officiële Floriade BV opgericht.

Wethouder Tjeerd Herrema gaf toe dat er vertraging is opgetreden bij het opzetten van een goede organisatie. Ook hij vindt dat er haast is geboden. Volgens PVV en GroenLinks zeiden de betrokken wethouders in voorgaande jaren precies hetzelfde.


reacties (19)

 • hans

   

  Misscien iets voor een referendum onder de Almeerse bevolking

  reageer
 • Inge

   

  Het is mij nog steeds een raadsel waarom er gekozen is voor zo'n dure locatie. Snelwegen, (Weer)water, bedrijven die uitgekocht of verplaatst moeten worden. Kost een gigavermogen. Bij de A27 Stichtse Kant ligt 150 hectare braak terrein. Reeds in bezit van gemeente. Genoeg ruimte voor dit evenement(als de gemeente zonodig dit wil) rondom in de snelwegen, verdubbeling van Waterlandse weg, Gooiseweg.

  reageer
 • Jan

   

  PvdA, houdt haar mond in dit gesprek. Had niet anders verwacht. Wat een slecht verhaal van deze wethouder. En wat een traagheid in dit proces. Als ondernemers zo te werk gaan dan ben je gelijk al klaar met ondernemen. Dit wordt een ramp voor Almere. Er is nog geen bedrijf die nog maar 1 euro heeft toegezegd. Stop nu!!! Het kan nog, liever de miljoenen die we nu kwijt zijn dan straks de tientallen miljoenen. We zitten straks met een strop van 50 miljoen.

  reageer
 • carla

   

  Het is een grote schande dat de bevers straks worden uitgemoord, omdat er zo nodig op dit hoog ecologisch gebied binnen het groene hart van Almere, een floriade moet komen. Had het nou in de wijk nobelhorst gedaan. En dan later de wijk nobelhorst afbouwen. Bleef dit prachtige ecologische stadsgebied in leven. Ik had wel wat meer verstand verwacht van de PvdA en D66. Ik mag hopen dat de bevers de gang naar de hoge raad weten te vinden Ed. Maar ben bang dat de D66 rechters een beetje in de lach gaan schieten.

  reageer
 • Willem D

   

  Hadden de burger dit al niet voorspelt ,het gaat weer veel geld kosten .Ze proberen in Almere het wiel uit te vinden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/. 2.0

   

  "Het bedrijfsleven" is toch niet gek? Gemeente Almere zal er wel miljoenen in steken, is toch andermans geld, maar bedrijven houden niet zo van geld in een put gooien.

  reageer
 • guus

   

  eerst de verrotte bruggen vervangen, de bestratingen, de parken, verkeersveiligheid. daarna is er misschien een behoefte aan een megalomaan festival/tentoonstelling.

  reageer
 • Jos

   

  Het wordt tijd dat er echt openheid van zaken wordt gegeven. Of kunnen deze zaken het daglicht niet verdragen. Het draagvlak voor de Floriade verdwijnt, hier wordt niemand vrolijk van.

  reageer
 • almere

   

  mag hopen dat het bedrijfleven wakker genoeg is en dat er ook geen euro gaat komen , het is een flop die de inwoners geld gaat kosten mogelijk gemaakt door een zooitje linkse weg kijkers

  reageer
 • christina

   

  Ze kunnen beter dat geld besteden aan de beveilibg van de bussen en ons, ipv alles maar slopen voor een paar bloemen .

  reageer
 • Ed

   

  Ja en dan heb je de bevers nog die daar zitten. Die kunnen ook nog gaan procederen bij een hoge raad.

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Almere wil eerste gemeente worden die geld overhoudt aan de Floriade! Succes... Aangezien burgers tegen blijken te zijn is het wellicht een idee om een referendum te houden, inmiddels hebben we ervaring.

  reageer
 • Piet

   

  Zitten die bevers er nog? Dan mag er helemaal niets gebouwd worden...

  reageer
 • ron

   

  ha ha ... is dat de grondwet van de bevers ? en Carla over uitmoorden van bevers ..... ik heb jaren een bever in mijn tegen tuin gehad en heb toch echt gezien dat hij naast zijn houtbewerkingsdiploma ook een zwemdiploma sloopwerk in zijn staart had. een bever is niet zo bang en die laat zich ook geen heipaal door de kop slaan. zelfs al wordt Manhattan daar gebouwd

 • Joris van Joppenstein

   

  De Floriade wordt een geldverslindend fiasco. Iedereen in de gemeenteraad weet dit. Maar deze volksvertegenwoordigers vinden het prima dat Almere na 2022 sterk moet bezuinigen, met als gevolg sluiting van voorzieningen, vermindering van subsidies, en minder onderhoud aan groen en wegen. Stop met dit idiote project waar bijna geen burger interesse in heeft. Er zijn zoveel andere zaken waar je de 92 miljoen die dit gaat kosten veel beter aan kunt besteden. Gemeenteraad, probeer eens democratisch te zijn, en vraag aan de inwoners van Almere wat zij er van vinden.

  reageer
 • steef

   

  Ja hoor almere is goed bezig de gemeente kan zich beter druk maken om belangrijke dingen .

  reageer
 • Cirefrin

   

  Wat zei ik vorig jaar dit gaat één flop worden en er in hier niet in mee genomen worden. Ik zal geen extra geld betalen aan de gemeente als de floriade een aanfluiting wordt. Stopper mee nu het nog kan.

  reageer
 • H.Visser

   

  Stop met dat prestige project. We hebben in Almere andere prioriteiten eerst op te lossen. Alle sloten liggen vol troep nog van de bouwers die daar hun bouwafval hebben gedumpt. Straten die opgehoogd dienen te worden. Groenvoorziening die echt groot onderhoud nodig hebben. Etc Etc.

  reageer
 • Hannes

   

  Wat is nu de haast, de woon/werk/wijk, of de Floriade die net zogoed in de jaarbeurs gegeven kan worden. Waar ligt het ware probleem. De Floriade en de woonwijk gaat niet samen. Dat ziet zelf de schildpadden die rond het vogeleiland zwemmen.

  reageer
 • Floriade is 1 grote fiasco wat ons een vermogen gaat kosten, let maar op.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bravo voor dit nieuwe inzicht, je bent de eerste die het zo zegt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert