Houtribdijk dit weekend dicht

LELYSTAD
Komend weekend is de dijk Lelystad - Enkhuizen afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting duurt van vrijdagavond 22.00 uur tot zondagochtend 5.00 uur.

Rijkswaterstaat voert aan beide kanten van de dijk inspecties uit en repareert daarna gevonden mankementen. Ook worden er reparaties aan de westelijke brug van de Houtribsluizen uitgevoerd.

Het verkeer moet omrijden via de A6, A1, A10, A8 en A7. De extra reistijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

reacties (5)

 • frits

   

  Niet waar. Het dijklichaam heet Houtribdijk, en Rijkswaterstaat mag dat als eigenaar bepalen. De weg heeft twee verschillende namen, omdat de gemeente Lelystad en de gemeente Enkhuizen beide een eigen naam gegeven hebben. Beide zijn daar ook toe bevoegd, omdat de weg in beide gemeenten ligt. Alleen de gemeente Lelystad hanteert de idiote en achterhaalde naam Markerwaarddijk, en zelfs dat niet eens consequent. Ook de gemeente heeft het over de aanleg van een strand aan de Markerwaarddijk, en terecht.

  reageer
 • Kees

   

  Ze hadden u inderdaad wel even persoonlijk kunnen bellen.

  reageer
 • P Beemster Hoogkarspel

   

  Wij kwamen vrijdagavond om 21.u bij de Houtribdijk in Lelystad aan met de auto .toen was de dijk al afgesloten en moesten via Amsterdam naar Hoogkarspel. Extra reistijd 60 minuten ,hartelijk dank voor de duidelijke reisinformatie

  reageer
 • Dick

   

  Merkwaardig dat iedereen weet wat er bedoeld word en er toch mensen zijn die over dit soort futiliteiten gaan zeuren.

  reageer
 • Ton ten Brinke

   

  De naam Houtribdijk is onjuist. Markerwaarddijk is de officiële naam. Merkwaardig dat 'dissidente' organisaties als RWS die naam, na 35 jaar, nog steeds hanteren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert