Werkgroep moet nieuwbouw vlottrekken

SWIFTERBANT
Actiegroep Red het Swifterbos is blij dat de gemeente Dronten meer inwoners en belangenorganisaties gaat betrekken bij de plannen voor woningbouw in Swifterbant.

Wethouder Peter van Bergen kiest daarvoor, omdat de afgelopen tijd bleek dat Dorpsbelangen niet namens alle inwoners sprak. De gemeente zoekt daarom een onafhankelijk voorzitter van een werkgroep, die met inwoners en belanghebbenden zoekt naar geschikte locaties. Swifterbant is al ruim 12 jaar op zoek naar plekken voor woningbouw.

De actiegroep heeft zelf een voorkeur voor bedrijventerrein Spelwijk, al is sloop en schoonmaak van de grond erg duur. Ook het Rivierduingebied zou een optie zijn, ook al bleek een eerder plan daar niet haalbaar.

reacties (4)

 • natuurkunde

   

  gewoon bouwen volgens het oude plan, in het bos bij de buitenhof en op de plaats van de volkstuinen en de paarde stallen, dit is de snelste manier en de goedkoopste manier om te bouwen er moet we een goed alternatief komen voor de tuinen en de stallen. dit stukje bouwlocatie is nu alleen maar een hondenuitlaat plek,ik woon er vlak bij en ik kom er vaak langs, er is geen normaal gebruik van dit stukje bos mogelijk. dus mijn advies hou het dorp compact dus vol bouwen deze locatie,anders moeten we maar een referendum aanvragen

  reageer
 • Ik

   

  Dronten wil toch niet investeren in swift, dus laat t dorp maar inslapen, jammer!!

  reageer
 • Mike

   

  Gewoon eerst maar eens de huurhuizen opknappen, wat niet mag van de gemeente. Laat de gemeente ook maar eens een besluit nemen over de Hoeksteen, hopen dat deze gewoon mag blijven staan. Maar goed daar gaat het nu niet over, want de gemeente is nog niet klaar met nieuwe huizen bouwen. Terwijl er heel veel huizen te koop staan. Maar de gemeente zegt wel van alles maar er word zelden iets besloten.

  reageer
 • Johan

   

  Naast de oude vliegstrip liggen nog wel een paar kavels. Het is wat verder van het centrum maar er liggen geen doorgaande wegen tussen. Er zit nog wel een boer, maar die laat zijn land ook steeds meer verwaarlozen hopend dat hij wordt uitgekocht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert