Stichting gaat helpen in vluchtelingenkamp

ENS
Ramona Brongers uit Ens gaat komende zondag met zo'n 20 vrijwilligers naar het vluchtelingenkamp in Idomeni, Griekenland. Daar gaan ze de komende drie weken helpen. Een vrachtwagen met grote legertenten is al die kant op gestuurd.

In die tenten gaan ze voedsel en kleding uitdelen en verzorgen ze een hulppost. Volgens Brongers is het hard nodig dat ze daar heen gaan. "Er zitten nog steeds 10.000 vluchtelingen te wachten tot ze Europa in kunnen," legt ze uit. "Ze kunnen wel vrijwillig naar een ander kamp gebracht worden, maar dan worden ze geregistreerd en naar Turkije gestuurd. Dat willen ze niet."

Ramona blijft zelf een week in Idomeni, daarna lossen anderen haar af.

reacties (5)

 • Rupert Rijnspoeler

   

  Beste Ramona en vrienden/vriendinnen, blijf a.u.b meteen weg uit Nederland. Je kunt vluchtelingen in elk werelddeel ter plaatse helpen. Dan hoeven ze niet meer naar een van de dichtstbevolkte landen van de wereld, Nederland dus, te komen.

  reageer
 • Jan

   

  Lekker daar blijven bij haar vriendjes

  reageer
 • Jan

   

  Volgens mij komt ze daar voor niets. Die kampen zijn afgesloten. Eerst registreren en vervolgens op de boot terug. Dus wat gaat zij daar doen? Net als die zogenaamde activisten voor de boot springen die die gelukszoekers weer terugbrengt naar Turkije? Opvallend detail bij de beelden, al die agenten, 1 op 1 begeleiding, hebben mondmaskers voor. En tegen ons vertellen dat die lui allemaal geen enge ziektes bij zich hebben? Misschien deze dame en haar hulpjes bij terugkeer maar even in quarantaine plaatsen voor de zekerheid?

  reageer
 • Boels

   

  Lijkt mij contraproductief. De internationale afspraak is juist dat er geregistreerd wordt. Dan terug naar Turkije en als het Syriërs betreft vindt verdeling over EU-landen plaats.

  reageer
 • Roel

   

  Perfect Ramona! Maar reken er maar op dat je hier ook andere reacties zult krijgen. Niks van aantrekken. Veel succes!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert