Testgebied zelfrijdende auto's stap dichterbij

LELYSTAD • Za 9 april 2016 | 14:27 • Zaterdag 9 april 2016 | 14:27
Het testgebied voor zelfrijdende auto's op het toekomstige bedrijventerrein bij Lelystad Airport is een stapje dichterbij. Drie bedrijven, Lelystad Airport Businesspark (LAB), Applus+ IDIADA en TASS International, hebben een intentieovereenkomst getekend. Het komende jaar gaan de partijen onderzoek doen naar de haalbaarheid van hun plan.

Het drietal wil samen een testomgeving ontwikkelen die bestaat uit diverse wegen, weggebruikers, snelheden en omstandigheden. Ook wordt er op de openbare weg geëxperimenteerd met zelfrijdende auto's.

Een jaar geleden kondigde het Spaanse bedrijf Applus+ IDIADA aan plannen te hebben voor het bedrijventerrein. Dat gebeurde in het bijzijn van minister Schultz. Zij wil dat Nederland een voortrekkersrol gaat vervullen op het gebied van zelfrijdende auto's. LAB hoopt daarom dat het testgebied ook autobedrijven aantrekt om zich bij Lelystad Airport te vestigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel