Testgebied zelfrijdende auto's stap dichterbij

LELYSTAD
Het testgebied voor zelfrijdende auto's op het toekomstige bedrijventerrein bij Lelystad Airport is een stapje dichterbij. Drie bedrijven, Lelystad Airport Businesspark (LAB), Applus+ IDIADA en TASS International, hebben een intentieovereenkomst getekend. Het komende jaar gaan de partijen onderzoek doen naar de haalbaarheid van hun plan.

Het drietal wil samen een testomgeving ontwikkelen die bestaat uit diverse wegen, weggebruikers, snelheden en omstandigheden. Ook wordt er op de openbare weg geëxperimenteerd met zelfrijdende auto's.

Een jaar geleden kondigde het Spaanse bedrijf Applus+ IDIADA aan plannen te hebben voor het bedrijventerrein. Dat gebeurde in het bijzijn van minister Schultz. Zij wil dat Nederland een voortrekkersrol gaat vervullen op het gebied van zelfrijdende auto's. LAB hoopt daarom dat het testgebied ook autobedrijven aantrekt om zich bij Lelystad Airport te vestigen.

reacties (9)

 • Dirk2

   

  Bas, ik begrijp dat je enthousiast bent. Echter de waarheid is dat publiek geld volledig opgaat aan NUL prestatie zover. Een naamswijziging en wat grote ondernemingen noemen leidt goed af natuurlijk! Ik heb gepaste argwaan tegen LAB (heeft al veel te veel gekost en werkelijk niet opgeleverd). Niet tegen de andere partijen, laat dat duidelijk zijn!

  reageer
 • Bas

   

  Oeps je hebt helemaal gelijk.

  reageer
 • frits

   

  Nou nee, niet volledig overgenomen, maar samenwerking. Een groot deel van de financiële risico's ligt nog bij de overheden.

  reageer
 • Bas

   

  Het nieuws volgen. Omala is overgenomen door de Schiphol Group. Het is dus nu volledig eigendom van Schiphol en zij hebben de naam gewijzigd in LAB

  reageer
 • Flevoburger

   

  Goede hightech ontwikkelingen voor de provincie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Is het LAB nu ineens een bedrijf? Zijn toch alleen maar ZZP'ers? Dat wordt hier vaak gezien als NIET WELKOM! Maar deze overheid gedreven clubleden natuurlijk wel.... 2 jaar onderzoek? Vreemd weer allemaal. En aan het eind past het niet of komt LAB de afspraken niet na?

  reageer
 • frits

   

  Nu nog de RDW-baan voor Lelystad behouden, en er ontstaat een hele mooie combi. Kan Lelystad ook geen testgebied voor automatisch rijdende bussen tussen station en Lelystad Airport worden? Een mooie vrije baan voor die bussen aanleggen, en gaan! Die bussen kunnen ook heel eenvoudig rijden op de tijden dat er qua vluchten behoefte aan is.

  reageer
 • klaas

   

  Alleen jammer dat je er eerst veel aandacht voor was en dat je nu niks meer over oord

  reageer
 • KC

   

  Dit zijn mooie ontwikkelingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert