Jongerencentrum open vanwege vermissing Jan Baarssen

URK
Jongerencentrum De Skuil op Urk is maandagmiddag om 4 uur opengegaan voor jongeren die willen praten over de vermissing van de 17-jarige Jan Baarssen. In het centrum zijn ook jongerenwerkers uit Urk aanwezig. De Skuil is tot 23.00 geopend. Volgens jongerenwerker Pieter ten Napel heeft de vermissing grote impact op de Urker jeugd.

De politie gaat op Urk onderzoeken of camerabeelden van bedrijven meer duidelijkheid kunnen verschaffen over het lot van de vermiste Jan Baarssen. De 17-jarige Baarssen wordt sinds de nacht van vrijdag op zaterdag vermist.

In het weekend zochten inwoners van het dorp massaal naar de tiener. Volgens de politie zal maandag bekeken worden wat er nog meer gedaan kan worden om Jan te vinden. De politie zegt niet uit te gaan van een misdrijf, maar houdt wel met alle scenario's rekening.

De Urker jongen werkt bij een metaalbedrijf, maar gaat 's maandags nog naar ROC Friese Poort in Emmeloord. Volgens de school hebben de docent en de studieloopbaanbegeleider Jans klasgenoten bijgepraat over de situatie.

reacties (16)

 • Klaas

   

  Ook diep triest dat je eerst reclame moet zien bij het afspelen van deze video, respectloos dit. Gecondoleerd aan de familie.

  reageer
 • cj

   

  Ik hoor dat overal wordt gezocht heel fijn dat zovelen helpen,maar wat je niet hoort is dat ze zoeken op en in de boten want ook daar zijn ruimtes die je vaak over het hoofd ziet

  reageer
 • tadaa

   

  Zet die tip even door naar de politie, grote kans dat ze daar nog niet aan gedacht hebben.

 • Rob

   

  Erg voor de familie en overige nabestaanden, voor de rest allemaal erg overtrokken allemaal, laat de professionals hun werk waarvoor ze getraind zijn. En voor het overige pas reageren als die knul terecht is.

  reageer
 • poldervrouw

   

  Wat zwaar die onzekerheid, en wat zwaar voor de familie en vrienden dat mensen nog steeds bekrompen reageren op dit verschrikkelijke bericht. Veel sterkte en hopelijk komt er snel duidelijkheid.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Veel droevige reacties hier, ik hoop het beste voor de jongen, ouders, familie en vrienden. Allemaal heel veel sterkte!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mike

   

  Ik ga hier geen reactie op geven wat sommige mensen allemaal hier neer zetten. Vreselijk gewoon!!!!! Ik wens de familie het beste toe en veel sterkte. Verder niks en als ik iets kan doen zou ik daar meteen voor open staan maar dat is geen optie dus bemoei me er dan ook zo min mogelijk mee. Ik kan alleen zeggen dat IK hoop op een goede afloop!!!!!!!

  reageer
 • Ron

   

  hoop voor zyn ouders dat het goed afloopt ik bid voor ze

  reageer
 • lelystad

   

  Het zou fijn zijn als mensen eens lezen! Ik heb alleen maar gevraagd of men er wel aan heeft gedacht dat hij misschien wel gewoon van huis is weggelopen. Jongeren op deze leeftijd lopen wel vaker weg van huis en hoeven zich dan niet perse in het dorp te verblijven. De wereld is groter dan alleen Urk. Misschien zit hij allang ergens in het buitenland. En wat betreft zijn telefoon. Als iemand niet gevonden wil worden is de telefoon het eerste dat ze niet meenemen, want via de telefoon ben je zo te traceren. Natuurlijk begrijp ik dat het verschrikkelijk is voor de ouders, ben zelf ook een ouder van een puber van 17 jaar en weet dus ook dat het zeer zeker geen makkelijke leeftijd is voor de jeugd! Maar om dan gelijk de meest rare en vreemde reacties te plaatsen is niet echt netjes. Probeer alleen maar mee te denken doe daar mee wat je wil maar reageer wel normaal dat doe ik namelijk ook. En hoop net als iedereen dat deze jomgen gezond en wel gevonden word.

  reageer
 • urker 3

   

  U heeft gelijk over normaal reageren op elkaar. Het is fijn als zoveel mensen meedenken. Ik denk dat iedereen al allerlei scenario's door zijn hoofd heeft laten gaan, in het bijzonder de ouders. We bidden en hopen dat Jan veilig en wel weer thuiskomt.

 • Tja

   

  Iedereen begrijpt dat u meedenkt maar het aantal open deuren die ingetrapt worden op sociale media en sites gaan op een gegeven moment vervelen. Heeft u echte tips, bel de politie, zo niet stop met speculeren. Straks gaat men hier nog vragen of men hem al heeft geprobeerd te bellen..

 • nij

   

  Sterkte voor de ouders Het ergste wat je als ouders kan overkomen is de vermissing van je kind.

  reageer
 • henk vd geest

   

  Ik denk dat je reëel moet zijn. Hij leeft niet meer en ligt ergens in het water. Zet over een paar dagen honden in die watersnuffelen en honden die gewend zijn vele honderden meter bos in een keer af te zoeken, dan vinden ze hem. Ga daarvoor niet naar een willekeurige club, zorg voor overheids-gecertificeerde honden (SIN).

  reageer
 • Barbara

   

  Er is nog geen noodzaak om het met de eerste regel van je bericht eens te zijn. Er is veel ruimte in te vullen tussen leven en dood. Misschien schaamt deze jongen zich en is nog onzeker iets te laten horen na al deze inspanningen van politie en hartelijke bevolking.

 • Gerard bonen

   

  U heeft er verstand van zie ik wel!! Pfff

 • Pimpernel

   

  Jezelf in het niets oplossen op Urk is vrijwel onmogelijk, misschien de verkeerde vriendjes op het ROC en is hij niet meer in Nederland. Hopelijk heeft hij zijn mobiel nog op zak en kan men hem traceren.

  reageer
 • jojo

   

  vreselijk ! vooral voor de ouders & familie die in onzekerheid leven . ik hoop dat hij snel gevonden word ( het liefst levend natuurlijk )

  reageer
 • zou

   

  Misschien een op roep op Facebook , watsap met een goede benadering om zich te melden ; met zich zelf in de knoop komt in die leeftijd ook voor identiteit crisis.

  reageer
 • Tdb

   

  ja. Maar waarom laat hij dan z'n knip met geld. En z'n mobiel achter in z'n jas. Dat is vreemd hier.

  reageer
 • er

   

  In de polder staan veel boerderijen leeg , misschien kent hij er enkele ook door zijn werk ; bij vrienden onder gedoken .

  reageer
 • lelystad

   

  Hebben ze er wel eens bij stil gestaan dat hij misschien van huis is weggelopen en ergens of in het buitenland vertoeft od bij een vriend ondergedoken zit. Hii heeft wel de leeftijd waarop jongeren vaker vam huis weglopen.

  reageer
 • Joop

   

  Maar dan moet hij toch nog wel gevonden worden.

 • koos

   

  Bedankt voor je reactie. Dit helpt echt. Wat denk je zelf? Ik denk dat die mensen OVERAL al aan gedacht hebben.

 • . \/\/. 2.0

   

  Nee daar heeft nog niemand aan gedacht

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert