Bijna 100 drugspanden ontdekt in 2015

ALMERE
De gemeente en de politie hebben vorig jaar bijna 100 drugspanden ontdekt in Almere. In de helft van de gevallen ging het om hennepkwekerijen in woningen. Het is het resultaat van een hardere aanpak van Almere tegen drugsdealers.

De bewoners van huizen waar een wietkwekerij is ontdekt, hebben een waarschuwing gekregen. Bij een tweede veroordeling voor hennepteelt krijgen zij een boete van 25.000 euro bovenop de straf van Justitie. Dat is in 2015 één keer gebeurd. Daarnaast zijn er vorig jaar 34 onbewoonde huizen en 11 bedrijfspanden verzegeld door de gemeente, nadat er drugs zijn gevonden.

De gemeente Almere is tevreden over de aanpak.

reacties (4)

 • jessie

   

  Nog harder dwijlen met de kraan vol open, the war on drugs is niet te winnen zelfs niet me de doodstraf, er worden zoveel miljarden verspilt en daar bovenop komen er miljarden bij criminelen, en dat allemaal om een plantje waar veel mensen zich beter door voelen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En helpt het? Nee dus.

  reageer
 • els

   

  Kijk ook eens in Zeewolde. Er zijn ook verkopers die geen plantjes in huis hebben. Ze waren al gepakt en gaan gewoon door! Hoe makkelijk wordt het gemaakt?

  reageer
 • avd

   

  Een harde aanpak.... De bewoners krijgen een waarschuwing. Is het niet om te lachen. Zet ze hun woning uit! Dat is aanpakken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert