Airgunnersconcert dit jaar voor het laatst

DRONTEN
Het airgunnersconcert in Dronten is dit jaar voor het laatst. Dat heeft organisator IKK bekend gemaakt.

De groep Britse Airgunners die in staat is om het jaarlijkse concert bij te wonen wordt steeds kleiner. De organisatie wil voorkomen dat de herdenking als een nachtkaars uitgaat.

De Airgunners zijn Britse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Zij vlogen in de bommenwerpers die in de Tweede Wereldoorlog Duitsland aanvielen. De laatste editie van dit concert is op 3 mei.


reacties (3)

 • Marianne

   

  Vooral dóórgaan! Waarom zou je stoppen? Aan herdenken komt nooit een einde en zo ik lees blijf je dat wel doen, maar een airgunnersconcert is juist speciaal aan hen verbonden. Blijf ze hiermee eren!

  reageer
 • Jos - Almere Buiten

   

  Voorkomen dat de herdenking als een nachtkaars uitgaat? Stop er dan niet mee! Blijf herdenken, niet ondanks dat er geen airgunners meer bij kunnen zijn, maar juist omdat er geen airgunners meer bij kunnen zijn. Het eerbetoon aan deze helden moet blijven, opdat het verhaal van hun rol in de oorlog verteld blijft worden.

  reageer
 • Marijke

   

  Jos, even goed lezen... er wordt nergens gezegd dat de herdenking niet doorgaat. En als je ff op de link in het artikel had geklikt had je je reactie niet gepost schat ik in..

 • Nico

   

  Nooit stoppen met herdenken. Nooit! Mijn beide ouders hebben de oorlog van 10 tot 14 jaar oud. Te jong om zelf te handelen, te jong om te begrijpen. Maar wel oud genoeg om de ervaringen in te prenten en zelfs de twee volgende generaties ermee te belasten. Ikzelf heb de oorlog niet meegemaakt maar de angsten en pijn van mijn ouders toen staan gekerfd in mijn ziel. Zeker nu de laatste getuigen verdwijnen moet het verhaal verteld blijven worden. Dooft die stem dan sterft het verhaal.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik ben het met je eens, maar aangezien het aantal levende getuigen nu drastisch afneemt is het de hoogste tijd dat we ons bezinnen op de vorm die we de komende jaren aan de herdenking gaan geven. Het verhaal vertellen, zeker, maar op een andere manier.

 • INge

   

  Beste Nico, de herdenking gaat wel door op 4 mei. Het concert wat het IKK jaarlijks organiseerde in de dagen eraan voorafgaand wordt stopgezet

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert