Gemeente stelt regels op voor Whatsappgroepen

LELYSTAD
De gemeente Lelystad heeft spelregels opgesteld voor de zogeheten buurtpreventie WhatsAppgroepen. De regels zijn bedoeld om de groepen 'in goede banen' te leiden, zo stelt Lelystad.

Zo worden mensen die zelf een groep willen beginnen aangeraden om eerst op een landelijke website te controleren of er al een Whatsapp-groep in hun buurt is. Ook staan er tips over de rol van de beheerder, de ideale omvang van een groep en de manier waarop er met de politie wordt samengewerkt.

Er zijn op dit moment 26 appgroepen in Lelystad, waarbij buurtbewoners verdachte situaties melden aan elkaar en de politie. Er is dit jaar in ieder geval één inbreker aangehouden dankzij oplettende appgebruikers.

reacties (5)

 • Vink

   

  Zwaar treurig, 1 inbreker aangehouden. Hoeveel mensen doen mee die niets zien? Mijn insluipers in dicht bevolkte buurt worden keer op keer nooit gezien. terwijl ze steeds opnieuw dozen vol mee nemen. Alles is bruikbaar, het blijft doorgaan Reddeloos verloren. Hulp bestaat niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tja, het is niet goed of het deugt niet natuurlijk.

  reageer
 • SJP

   

  Je kan natuurlijk ook de hele dag voor je raam gaan staan met een achteruitkijkspiegel !

  reageer
 • Ben

   

  Wel belangrijk hoor, die spelregels; zouden er ook moeten komen voor het SMS'en aan je kinderen, stel je voor, men doet maar, tegenwoordig. Nee gemeente, goed bezig hoor !

  reageer
 • Peter

   

  Even de spelregels van de gemeente gelezen. Wat lopen ze weer achter. Max 50 man een groep? Nou nee hoor. Echt wel iets meer. Je moet smartphone iPhone hebben? Ook een iPhone is een smartphone. Wakker worden gemeente. Het is 2016

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert