Tournee snel internet van FiberFlevo van start

NOORDOOSTPOLDER
Internetbedrijf FiberFlevo begint dinsdagavond aan een tournee door Noordoostpolder. Op tien info-avonden wordt aan bewoners van het buitengebied verteld wat snel internet via glasvezel inhoudt. Creil heeft de primeur vanavond.

Mensen in het buitengebied moeten het nu doen met trage ADSL-verbindingen. Als 60% van de bewoners zich inschrijft bij FiberFlevo, begint in 2017 de aanleg.

Urkers die buiten de dorpskern wonen, kunnen zich aansluiten bij de info-avond van Tollebeek.reacties (6)

 • Antje Ha

   

  Bedrijven kunnen de kosten gewoon in de boekhouding opnemen. Vergeleken met de overige kosten en het belang wat er klaarblijkelijk is is dit toch klein bier.

  reageer
 • waarom nou weer naar een info-avond. waarom geen uitgebreide info in de lokale media (pers en internet)

  reageer
 • Jetje

   

  Greennet is een heel mooi initiatief, maar er moeten wel ca. 50 mensen mee doen binnen een straal van 5 kilometer en dan praat je alleen over internet. Dus geen tv en telefoon......... Overigens is dit binnen Flevoland nog niet beschikbaar in de Noordoostpolder en kost dit 47,50/maand plus aansluitkosten van 239,95 zo vertelt de site van Greennet. Met de schotel ontvang je tv en geen internet, dus die vergelijking gaat niet op.... Natuurlijk is het voor iedereen verschillend, maar als je alle huidige kosten bij elkaar optelt (vast telefoon, internetabonnement, schotel/digitenne) dan zullen voor veel mensen de kosten niet heel veel hoger liggen, terwijl er met glasvezel wel een goede internetverbinding is en goede tv! Vergeet ook niet dat de huidige verbinding aan de buitenwegen in de toekomst alleen maar slechter zullen worden (dit o.a. door hogere eisen van programma's en sites....). Ook het aantal aansluitingen en de soort aansluiting (bijv. alles in 1) vooraan (dus dichterbij de verdeelkast) zorgen ervoor dat de mensen verderop een lagere down/upload snelheid hebben.... Wij hopen van harte dat iedereen meedenkt in/voor de toekomst en in gaat op het aanbod, zodat iedereen op korte termijn goede mogelijkheden heeft!!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Met een schotel kun je wel Internet ontvangen. Het is wel een andere tuner en LNB dan voor je TV. Eénmalig kost het wel even wat maar het is goed te doen. Ook zouden een paar buren gezamenlijk zo'n ding kunnen neerzetten. Alleen heb je soms dan de snelheid niet voor één gezin. Greenet kan ook in de NOP actief worden. Gewoon bellen en aanmelden.

 • Kees

   

  Klinkt of je er aandelen van hebt. Wel kritisch blijven.tis gewoon duur

 • Piet

   

  Als je de website van greenet bekijkt dan zie ik dat greenet beschikbaar is voor oostelijk en zuidelijk flevoland, niet voor de noordoost polder.

  reageer
 • Nopper

   

  1750... om aan te sluiten/per adres. Of 20 euro/maand extra. Abonnement begint met net iets meer dan 50 euro.. Diefstal... Ik doe niet mee. Hou het mooi met de schotel.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Hoezo diefstal. Dat is gewoon wat het kost bij een landelijke aanleg. U werkt voor niets?

 • Steven Stedenwijker

   

  Glasvezelabonnement kosten in de stad ook Euro 50.

 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Er is al greenet.nl in de polder. Ook kun je gewoon via de satellietschotel verbinding maken. Het kost nauwelijks meer dan een glasvezelaansluiting in de stad. Glasvezel is gewoon kansloos want mensen willen snel internet tegen de prijs van een ADSL verbinding. Hoe duur de aanleg ook zal zijn. Overigens is er niets mis met ADSL alleen kun je op de lange afstanden niet zo'n hoge snelheid halen en is het niets met de multimedia in websites.

  reageer
 • Jan

   

  Greenet is niet in de nop, en internet snelheid van 0.5mb down is niet te doen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert