Jan Baarssen op verschillende plekken herdacht

URK
Op verschillende plaatsen op Urk en in Emmeloord zijn stilteplekken ingericht om de 17-jarige Jan Baarssen te herdenken. Zijn lichaam werd in de nacht van maandag op dinsdag gevonden in de Urkervaart op Urk.

De jongen werkte bij een metaalbedrijf, maar ging 's maandags nog naar ROC Friese Poort in Emmeloord. Daar en op de Urker vestiging worden stilteplekken gecreëerd waar leerlingen in een boek hun deelneming kunnen achterlaten. De school heeft de vlag halfstok hangen.

Zijn werkgever, Jonkers Bouwmetaal, laat weten dat de vondst van Jan een enorme klap is. De jongen werkte meer dan een jaar bij het Urker bedrijf. Het personeel is dinsdagmorgen bij elkaar geroepen om over het overlijden te praten en een aantal collega's heeft de dag vrij genomen om het te kunnen verwerken.

Ook in jongerencentrum De Skuil op Urk is een condoleanceregister geopend. Sinds 16.00 uur dinsdagmiddag tot en met zaterdagavond kan dat ondertekend worden. Het centrum ging maandagmiddag ook al open voor jongeren die wilden praten over de toen nog vermiste Jan.

De burgemeester van Urk zal deze week samen met zijn vrouw bij de familie Baarssen langsgaan om hun medeleven te betuigen.

Jan wordt aankomende vrijdag begraven. Woensdagavond en na de begrafenis kan de familie gecondoleerd worden in de Jachin Boazkerk.
reacties (4)

 • Garrit

   

  Mag ik de redactie er op wijzen dat condoleren niet op donderdagavond is maar op woensdagavond van 19 tot 20 uur in het zaaltje naast de Jachin Boazkerk.

  reageer
 • Urker

   

  De condoleance is woensdagavond van19 u tot 20

  reageer
 • Barbara

   

  Alle respect voor de stilte die bij dit onderwerp nu te vinden is.

  reageer
 • Dronternaar

   

  Heel veel sterkte met verlies van Jan in de komende tijd en week wanneer jullie jan gaan begraven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert