Politie zoekt 'vrouwenbespuger' die kinderen fotografeert

ALMERE
De politie in Almere is een onderzoek gestart naar een man die in Muziekwijk en Literatuurwijk foto's en filmpjes zou maken van spelende kinderen. Ook zou de man agressief zijn en vrouwen bespugen.

In de facebookgroep van Muziekwijk maakte een bewoonster maandag melding van de man. Ook plaatste zij foto's van hem en van zijn auto. Onder het bericht riepen Almeerders op de man op te wachten 'omdat de politie toch geen bal doet'.

De politie zegt de zaak serieus te nemen. Een woordvoerder benadrukt wel dat je niet zomaar foto's van mensen mag publiceren. Dat is in strijd met de privacybelangen van de geportretteerden.

reacties (14)

 • Faerie

   

  Dennis, misschien komt het niet in je op.. maar de rechtsgang in Nederland klopt van geen kant. Ons rechtssyteem is opgebouwd in een tijd dat er minder criminaliteit was, dat mensen nog enigszins normaal waren, iets meer elkaar in de gaten hielden en hielpen. Het rechtssysteem doet slachtoffers al jaren geen recht. Dat moet nodig veranderen! Als er zo duidelijk al veel mensen weten wie deze man is en op de een of andere manier problemen met hem hebben gehad, dan zou er toch iets mee gedaan moeten kunnen worden, maar helaas we wonen in Nederland. En wat carl zegt is helaas maar al te waar. De politie zal heus doen wat ze kunnen, laat daar nou het probleem liggen in dit land, ze kunnen niks. Het juridisch systeem zal moeten worden aangepast. Dit kan niet langer meer zo, de problemen worden steeds groter. En ja, ik kan me voorstellen dat daardoor mensen op een gegeven moment het recht in eigen handen zullen nemen. En waarom niet, voor moord zit je niet zo lang in Nederland, hoor. Zeker niet als er verzachtende omstandigheden zijn.

  reageer
 • Flint Oosterwoud

   

  Hou hier toch eens op! De strafmaat in Nederland ligt al boven Europees niveau. Fotograferen en filmen op de openbare weg is simpelweg niet verboden in Nederland, dus echt niet zomaar aan te pakken. Als je daar een nieuwe regel voor gaat bedenken kan geen journalist zijn werk meer doen en mag voortaan iedereen op straat z'n telefoon met camera in de tas houden. Bespugen is wat anders, maar zal wel weer een kwestie van aangifte doen zijn. Een foto van iemand openbaar maken met een beschuldiging erbij is wel degelijk een ernstige zaak: nogal wat mensen gaan er direct vanuit dat de plaatser gelijk heeft, terwijl er wel tientallen redenen te verzinnen zijn om iemand onterecht te beschuldigen. De reacties hier spreken niet bepaald voor een wetsverandering hierin.

 • sylvana

   

  Deze persoon is bekend bij politie er zijn al eerdere klachten van agressie gemeld bij.politie dus het niet voor de poltie niet moeilijk zijn hem op te sporen hij woont filmwijk het was mijn buurman en we hebben veel last van hem gehad maar geen 1instantie deed wat vond het niet urgent genoeg hopelijk nu wel

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo te zien lijkt er een ouderwets dorpsgericht op handen.

  reageer
 • Adres is bekent en kenteken is bekend bij de politie, maar zoals gewoonlijk doen die weer niks hier.... O ja kinderen op de fiets aanhouden en scooters aanhouden daar zijn ze goed in, vooral die motormuis die hier de hele dag rondrijd, maar zo'n gestoorde viezerik aanpakken ho maar ze hebben het te druk met andere onbelangrijke dingen (zie boven) er moet eerst iets gebeuren.......het zal je kind wezen.....privacy laat me niet lachen.

  reageer
 • Dennis

   

  Als je minder emotioneel reageert kan je weer denken. De privacy wet mag niet overtreden worden om een goede rechtsgang te krijgen. Als deze persoon te bewijzen strafbare feiten gepleegd heeft. Dat moet eerst blijken.

 • Danny

   

  Hoorde vorige week hier al van. Als er nu pas aandacht voor is dan is dat wel erg laat. Maandag avond stond zijn auto in Muziekwijk. Een uur later stond die nog op de zelfde plek. Geen politie in de buurt gezien maar op FB was iedereen al op de hoogte. Zie de laatste dagen wel meer politie in Muziekwijk, maar heb niet het idee dat het iets met deze man te maken heeft.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Moise

   

  Gelukkig mag hij wel foto's maken van kinderen??? Maar hij mag niet met zijn foto in publiciteit??? Moet ook maar niet wat hij deed!!!!!!

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Hopelijk vindt de Politie hem voordat een boze vader hem vindt ...

  reageer
 • Teddy

   

  Op 036 filmwijk faceboek. Stond een foto van deze man. Er had zelf ieman gereageerd dat ze vanwege deze man verhuisd was. Dus vinden lijkt me niet zo moeilijk. .

 • carl

   

  Ach als je iets verkeerd doet in dit land heb je recht op privacy, en degene daarom heen niet.

  reageer
 • Muziekwijk

   

  Als hij gesignaleerd word,omdat hij foto,s maak,zet hem dan ook op de foto,zoveel mogelijk,bewijs,verzamelen,waar hij loopt,wat hij doet,meld dit dan,hoe meer hoe beter,het is nu muziekwijk,litratuurwijk en poort,waar hij gezien is. Blijf allerd.

  reageer
 • Reageerder

   

  Slaapt de overheid ofzo! Regt op privacy als je andermans privacy misbruik????

  reageer
 • Eric

   

  Wie zegt dat deze mevrouw 100 % gelijk heeft. Het lijken wel de middeleeuwen in Almere!? Anders ook een schandpaal op de markt dan kunnen mensen rotte appels en peren gooien naar deze man..... Dit is sarkastisch bedoeld voor de dommen onder ons. Typisch PVV / populistische manier van denken!

  reageer
 • Leo

   

  Gelukkig ben jij van de PVDA toch? Ik hoop dat het jou nooit overkomt dan piep je wel anders.

 • Irene

   

  Persoonlijk vind ik dit geen schending vd privacy. De man doet vreemde dingen. Misschien houdt hij nu op😡

  reageer
 • 13xx

   

  Wat als de verkeerde foto al dan niet expres bij dit fb bericht is geplaatst?

 • Shireen

   

  Wat een onzin en dubbel geklets van de politie. ... mijn dochter werd gefotografeerd door twee mannen en er werden dubbelzinnige opmerkingen gemaakt, zij was toen nog maar 11 jaar. Toen mocht het, heb de mannen getraceerd op de foto gezet en gepubliceerd, ze zijn verhuisd, ik werd ziek van de gedachte dat iemand zichzelf zou verwennen bij een foto van mijn kind..noway en trouwens het kenteken van het voertuig is bekend hoezo politie zoekt. #faalagain

  reageer
 • pietje

   

  raar verhaal, wat moeten we hiermee?

 • Peter

   

  Als je als persoon dit soort dingen doet heb je geen recht op privacy. Dan maar gewoon je kop op het net

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert