Gezondheidscentrum De Molenwiek dicht

ALMERE
Het oudste gezondheidscentrum van Almere Buiten, De Molenwiek, sluit eind dit jaar de deuren. Volgens Zorggroep Almere is het gebouw te klein geworden voor de vijfduizend ingeschreven cliënten. De Molenwiek wordt nu samengevoegd met gezondheidscentra De Bouwmeester en De Binder.

De samenvoeging gaat gepaard met een verhuizing van gezondheidscentrum De Bouwmeester. In 2012 betrok het gezondheidscentrum een nieuwe locatie op het C. van Eesterenplein. Dit pand wordt na de samenvoeging te klein.

Er is geen ruimte in de wachtkamers en ook een apotheek ontbreekt. Een verbouwing van het huidige pand is te kostbaar. Daarom verhuist De Bouwmeester weer terug naar de oude locatie op de M.J. Granpré Molièrestraat.

Het oude gebouw van het gezondheidscentrum wordt de komende maanden grondig gemoderniseerd. De medewerkers van De Bouwmeester en De Molenwiek zijn hierover al persoonlijk geïnformeerd en ook de cliënten hebben een brief ontvangen. Op dit moment buigt de medezeggenschap en de Raad van Toezicht zich over dit voorgenomen besluit en wachten wij hun reactie af.

reacties (1)

 • Jos

   

  Het rommelt op alle vlakken binnen de Zorggroep. Het ene centrum na het andere wordt gesloten of samengevoegd. Het lijkt wel of het Almeerse systeem gedateerd is en dat de patiënten hun heil elders bij de vrij gevestigde artsen. Het wordt tijd dat er opening van zaken wordt gegeven.

  reageer
 • Sophie

   

  Dat denk ik ook! Preferentiebeleid heeft hoop teweeggebracht in nl. Reken maar dat de Zorggroep de hoge kortingen nu mist! Daarmee werd altijd veel gedaan vermoed ik zo...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert