College komt bonden tegemoet in veiligheid op bus

ALMERE
Burgemeester en wethouders van Almere komen de vakbonden tegemoet in hun eisen op het gebied van sociale veiligheid in de bus.

In de aanbesteding worden extra eisen opgenomen. Zo mogen reizigers niet meer contant betalen en worden de chauffeurscabines veiliger gemaakt. De nieuwe vervoerder moet aan deze eisen voldoen. Dat staat in een brief van het college aan de gemeenteraad.

Wethouder Frits Huis zegt dat hij deze zaken donderdag al heeft toegezegd aan de vakbonden. Toch kondigden die na het gesprek een staking aan voor donderdagavond.
Het FNV heeft al aan de wethouder laten weten morgen om tafel te willen. Of de staking daarmee van tafel is, is niet bekend.

reacties (2)

 • Nico

   

  Vreemde zaak dat de vervoersbedrijven niet uit zich zelf hun personeel beschermen. Een GWK-kantoor heeft een glazen wand, het UWV balies waar je niet overheen kunt springen, een winkel een beveiliger etc. Nu is de veiligheid van de chauffeurs onderhandelbaar geworden. In mijn ogen een foute paniekactie van Almere.

  reageer
 • Durk Drobbelkater

   

  Stop toch met dat openbaar vervoer. Laat iedereen z'n eigen vervoer regelen. Scheelt de samenleving miljarden. En is ook nog goed voor milieu en mens.

  reageer
 • frits

   

  goed idee laten we ook de treinen niet meer rijden ,gaan we massaal met de auto rijden toch ? is ook nog goed voor milieu en mens

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert