FNV praat met wethouder over toezeggingen buschauffeurs

ALMERE
De tegemoetkoming van burgemeester en wethouders van Almere aan de buschauffeurs is voor vakbond FNV voldoende om weer te gaan praten met de gemeente. Het college komt de vakbonden tegemoet op het gebied van sociale veiligheid in bussen. In de aanbesteding voor toekomstig busvervoer komen extra eisen. Zo mogen reizigers niet meer contant betalen en worden de chauffeurscabines veiliger gemaakt. De toezeggingen volgen na een ultimatum en een staking door buschauffeurs.

Volgens Jan Heilig van de FNV worden niet alle eisen ingewilligd. Woensdagavond zitten FNV en CNV weer om tafel met wethouder Frits Huis.

Nadat eerdere gesprekken tussen de vakbond en de wethouder niet naar tevredenheid verliepen, kondigde de FNV een nieuwe staking aan voor donderdagavond. De voorbereidingen voor die staking gaan nog steeds door.

reacties (4)

 • Maxx

   

  Jammer dat je het niet begrepen hebt Theo...

  reageer
 • Theo

   

  Helaas geeft het college toe aan de chantage van de vakbonden. Het staat ze nu dus vrij om op allerlei aanbestedingen hun chantage toe te passen.

  reageer
 • Boels

   

  De wethouder haalt dus bakzeil (door de bonden en signalen uit de gemeenteraad). Het nogal benepen coalitieakkoord houdt hem helaas nog aan het roer.

  reageer
 • Pzaal

   

  Die te dure half uur kaartjes mee stoppen te verkopen. Kost alleen maar vertraging mensen die elke keer lopen te rotzooien met al dat kleingeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert