Gemeente sluit intentieovereenkomst aanpak stadshart

LELYSTAD
"We zijn pas geslaagd als alle parkeergarages vol staan". Dat zei wethouder Janneke Sparreboom van Lelystad woensdag bij de ondertekening van een intentieovereenkomst om het stadshart op te knappen.

Winkeliers, vastgoedeigenaren en de gemeente zetten samen de schouders onder om het stadshart nieuw elan te geven. Daarvoor is een actieplan geschreven om het stadshart compact en overzichtelijk te maken.

De gemeente zorgt voor een groene en aantrekkelijke buitenruimte. Vastgoedeigenaren bieden winkelruimte aan op maat. En de winkeliers bedenken aantrekkelijke evenementen in het centrum. De partijen verzorgen samen de marketing en de promotie van het stadshart.

De overeenkomst geldt voor een periode van drie jaar.

reacties (7)

 • DB

   

  Lekker druk moet het weer worden omdat men gewoon graag in het Stadshart wil zijn. Met de auto, fiets of per voet, maakt niet uit. Maar zou wel een goed teken zijn als ze af en toe vol zouden zijn. In de garage waar ik vaak sta is het beslist drukker geworden de laatste tijd en sinds kort is het er ook een stuk schoner. Heeft vast ook te maken met de nieuwe parkeerproducten.

  reageer
 • Jeroen

   

  Inderdaad gratis parkeren, meer groen en water en waarom de bestrating van stadhuisplein niet doorgetrokken. Eerstkomende evenement: sloop van aantal gebouwen????

  reageer
 • Wolverine

   

  Lachertje het hele hart van lely,je wordt dagelijks voor je sokken gereden door jongelui op de fiets,fietsen staan op plaatsen waar het kan.leegloop van winkeliers.moet ik nog doorgaan?blijft een stakkerige hart.

  reageer
 • Rob

   

  Heb meer last van de bestuurders van een scootmobiele die vol gas met gedachten op nul en apatische blik langs en door het potentiële winkelende puliek razen. Voor diezelfde doelgroep heeft de gemeente " pas op" bordjes geplaatst bij de trappen op het stadhuisplein. (God behoede hun en ons indien ze plotseling in een andere stad op bezoek zijn) kom je bordjes te kort Tip voor rijbekwaamheid: werp onderhands een tennisbal naar deze bestuurders Indien geen reflex geen scootmobiel.

 • Barbara

   

  Betaald parkeren in dit plattelandsdorp is de enige dwarsligger die "gezellig" winkelen, (als daar überhaupt nog behoefte aan is), blijvend onaangenaam en ophitserig maakt. De slogan van wethouder Sparreboom staat in schril contrast met de wens Lelystad de lucht te laten die haar bevolking verdient.

  reageer
 • KC

   

  Je krijgt de parkeergarages alleen vol als het min. 2 uur gratis parkeren is. Daar help je winkeliers mee.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wandelaar

   

  Betekend dit dat je nu ook niet meer overhoop wordt gereden door de fietsers

  reageer
 • Flevowatcher

   

  'Een intentieovereenkomst' is weer het zoveelste lachertje in de strijd om een beter stadshart, we kenden al de stadshartmanager, de doelstellingen formulering, de 1 op 1 aanpak en nog veel meer vage zaken van dit college (en het vorige!). Enige oplossing is: harde afspraken op papier met juridische geldigheid. En veel meer inzet van het college i.q. de wethouder. En het lijkt mij een slechte zaak als de parkeergarages vol staan, dat betekent dat het OV en de fiets niet meer gebruikt wordt. Hoe kortzichtig kan een VVD-wethouder zijn?

  reageer
 • Jan

   

  Men probeert tenminste iets, alles een lachertje noemen gaat het stadshart zeker niet helpen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert