Uitbreiding Batavia Stad april 2017 gereed

LELYSTAD • Wo 13 april 2016 | 19:46 • Woensdag 13 april 2016 | 19:46
Bij Batavia Stad in Lelystad heeft burgemeester Horselenberg donderdagochtend de eerste paal de grond ingeboord voor de uitbreiding van het outletcenter. De uitbreiding moet in april volgend jaar klaar zijn.

Door de uitbreiding komen er aan de noordzijde 45 winkels en een restaurant bij. Welke merken zich gaan vestigen, wil de directie nog niet vertellen. De nieuwbouw wordt via een nieuwe doorgang verbonden met het bestaande deel van het outletcentrum.

Batavia Stad zegt geen last te hebben van de malaise in de detailhandel en concurrentie van internet, waardoor in binnensteden juist veel winkels failliet gaan. Het koopjesdorp zegt dat de juiste mix van merken klanten blijft aantrekken.

Batavia Stad is met de gemeente Lelystad en het Rijksvastgoedbedrijf in gesprek over de aankoop van het terrein van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Op deze plek zouden in eerste instantie extra parkeerplaatsen moeten komen. 

Dit is al de derde uitbreiding van Batavia Stad sinds de opening in 2001.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel