Windesheim gaat vak 'signaleren van radicalisering' aanbieden

ALMERE
Windesheim Flevoland biedt vanaf september het vak 'signaleren van radicalisering' aan. Het vak maakt onderdeel uit van de minor 'Forensic Social Work'.

Deze minor is een specialisatie voor hbo-studenten. Daarbij specialiseren ze zich een halfjaar lang in preventie, signalering en aanpak van ernstige gedrags- en opvoedingsproblemen en criminaliteit.

Het vak wordt gegeven door gedragsdeskundige Jeroen Frankfoort, die ook lid is van een expertisegroep van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Volgens Frankfoort hebben er al 40 studenten zich ingeschreven voor de specialisatie.

reacties (5)

 • Marcel

   

  Top, elke aanslag die je voorkomt is er één.

  reageer
 • Pfff

   

  Vraag bij elke twijfel of Nederland een Muhjarib land is. Is het antwoord ja of ontwijkend, dan weet je genoeg over de gedachtengang.

  reageer
 • Ellemieke

   

  Goed initiatief! En wat een rare reacties hieronder. Als ik het goed begrijp gaat het om 1 vak, dat onderdeel is van een minor-programma dat je kunt kiezen als je al een studie doet in de richting van sociaal werk met jongeren met gedragsproblemen. En is het doel om te voorkomen dat jongeren radicaliseren die daar gevoelig voor zijn. Voorkomen is altijd beter dan genezen, of zoals in België in angst leven van aanslag naar aanslag (wat de staat uiteindelijk veel meer kost)

  reageer
 • gmen

   

  Weer een flinke duit uit ons staatskas. En maar bezuinigen op ons zorgstelsen en onze ouderenzorg!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Voor sommige gedachten is het bezit van 2 neuronen voldoende.

 • Nico

   

  Goede zaak. Misschien zou deze minor verplicht onderdeel moeten zijn van elke opleiding. Het is oorlog, remember.

  reageer
 • Ras

   

  Welke oorlog bedoel je. Niets meer dan bangmakkerij en er kan weer geld worden uitgegeven aan iets wat fictie is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert