Bonden tevreden over meer veiligheid in de bus

ALMERE
Naast veiligere cabines voor de chauffeurs en het weren van contant geld uit de bus, komen er ook BOA's in de bus. En op sommige buslijnen komt er een gesloten deurbeleid. Dat hebben de vakbonden afgesproken met wethouder Frits Huis van Almere. Beide partijen reageren verheugd op het akkoord.

Door deze nieuwe afspraken is de voor donderdagavond aangekondigde staking van de baan. De genoemde maatregelen worden opgenomen in de aanbesteding voor toekomstig busvervoer. De nieuwe vervoerder is dus verplicht deze door te voeren.

Er zal ook gekeken worden of er op korte termijn al geld vrijgemaakt kan worden om te beginnen met de afgesproken veiligheidsmaatregelen. De gemeente gaat daarover in gesprek met de huidige vervoerder Connexxion.

De afspraken over het deurbeleid gelden voor de lijnen waar veel problemen zijn, in de nachtbussen en in het streekvervoer. Het is hier niet meer mogelijk om in te stappen zonder de chauffeur te passeren. De controleurs in de bus krijgen de status van buitengewoon opsporingsambtenaar, zodat ze meer bevoegdheden hebben om zwartrijders aan te pakken.

reacties (19)

 • malle henkie

   

  Als je als werknemer problemen hebt met jouw werkplek, dan los je dat op met jouw werkgever. DAT is de normale manier.

  reageer
 • Henk

   

  Was dat nou zo moeilijk, Frits ?

  reageer
 • Theo

   

  Het recht op een veilige werkplek gaat via de werkgever, daarom heet het ook een WERKplek. Het via een andere manier afdwingen heet chantage. Dat heeft NIETS met actievoeren te maken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je actievoeren voor een recht, namelijk het recht op een veilige werkplek, chantage noemt....

  reageer
 • ron

   

  denk je werkelijk dat als een kaartje goedkoper is deze gasten ineens wel gaan betalen ...... je redenatie klopt dus niet

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Er is nog 1 maatregel die ik mis. De boete op zwartrijden is net verhoogd naar 50 euro. Dat is natuurlijk nog steeds een lachertje. Bij die boete heb je maar 17 geslaagde zwarte ritten nodig om het het waard te maken. Wat is de pakkans? Laat ze die boete naar 150 euro verhogen, dan wordt het risico al veel groter. Van mij mag de boete ook 300 euro zijn. 100x de prijs van het kaartje, had je maar moeten betalen. Zeker als je de prijzen van boetes voor de auto ermee vergelijkt, is 50 euro echt een pisbedragje natuurlijk.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Almere zal zich meer aan het grote steden beleid moeten schurken avonds is het al een no go area, als men niets doet in het openbaar domein wordt dit ook overdag een feit dan trekt de burger weg en is het een grote getto. Moet niet moeilijk zijn voor de wethouders om een stapje voor te zijn op de realiteit.

  reageer
 • Theo

   

  Leer eerst de feiten eens. Amsterdam doet helemaal NIETS. Het GVB is het busbedrijf en heeft zelfstandig die maatregelen genomen, zoals het hoort als werkgever. Het gemeente bestuur van Amsterdam staat helemaal buiten deze beslissing.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Het regent steeds meer BOA's. Binnenkort is iedereen een boa behalve de gewone burger die het zonder extra bescherming en bevoegdheden tegenover de boa mag afweten in de samenleving. Word er hier niet steeds meer een ongelijkheid gecreëerrd ? Boa's mogen binnenkort wel pepperspray boj zich dragen voor zelfbescherming en staffen tegenover daders van boa's zijn hoger. Toch maar binnenkort als normale burger naar de rechter om die status/rechten ook op te eisen.

  reageer
 • Wijnschenk

   

  Nu even dit over veiligheid Wederom geen enkel bus in dichte mist zien rijden met mistachterlichten. Geen id wrm niet..... Gaat ook over veiligheid toch?

  reageer
 • Boels

   

  Sinds wanneer is het stellen van eisen aan werkomstandigheden en veiligheid chantage? Amsterdam doet het zonder gezeur.

  reageer
 • Lely

   

  Ergens mis ik toch de verantwoordelijkheid en rol van de werkgever hierin......

  reageer
 • Jay

   

  Als ik een min of meer gegarandeerd veilige busrit kan maken heb ik wel iets meer geld over voor die rit. Laat dat gajes maar lekker gaan lopen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Je moet het probleem bij de bron aanpakken, dus op straat en niet in de bus.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik dacht dat chantage niet mocht lonen en strafbaar was. Maar nu het de bonden doen niet ? Aangifte doen! Dat is toch tegenwoordig een Sport die door menige gekken hier ook wordt beoefend.

  reageer
 • Theo

   

  Huis is helaas gezwicht voor de chantage, zonde.

  reageer
 • Pzaal

   

  Kaartje zal zeker nog duurder worden? Terwijl het al belachelijk duur is. Het zou dan juist goedkoper moeten worden omdat dan iedereen incheckt waardoor ze meer zouden moeten kunnen verdienen.. Maar zo werkt het blijkbaar niet in de hoofden van de centen schrapers?

  reageer
 • Boels

   

  Overwinning van het gezonde verstand en een afgang van Huis; Huis is te klein.

  reageer
 • KC

   

  Dit had Frits Huis direct kunnen opnemen in het bestek. Nu moeten alle inschrijvers inschrijven met deze maatregelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert