Gemeente gaat zelf huurwoningen bouwen

SWIFTERBANT
De gemeente Dronten wil zelf 30 sociale huurwoningen bouwen bij het geplande multifunctionele gebied in Swifterbant. Dat gebeurt omdat de gemeente geen partij kan vinden die deze seniorenwoningen wil bouwen. De woningen zijn nodig om het MFC in het dorp financieel haalbaar te maken.

De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de benodigde investering van 5,1 miljoen euro. Oost Flevoland Woondiensten trok zich eerder terug uit het project, omdat er volgens de wooncorporatie geen 30 nieuwe woningen in het dorp nodig zijn.

Het MFC staat gepland op de plaats van de huidige kerk De Hoeksteen. Onder meer een zorgcentrum en de bibliotheek zullen erin worden ondergebracht. Wethouder Peter van Bergen hoopt dat de bouw volgend jaar van start kan gaan.

reacties (8)

 • Jop F

   

  Je blijft toch lachen.......zeker bouwen om aan de vraag van de politiek te kunnen voldoen. Er moeten huizen naar de vergunninghouders dus gaan we onder andere toezeggingen bouwen om de schijn op te houden.

  reageer
 • aatje

   

  prima en nu snel beginnen, is er tenminste 1 locatie in dit kneuterige dorp waar wel gebouwd gaat en mag worden

  reageer
 • Frank

   

  Ha de gemeente gaat ondernemen zoals de kiosk op station dronten. Wij bouwen jij 'mag' het proberen. Stellen wij als gemeente te hoge eisen dan heb je pech,betaal je je pacht te laat dan handelt de gemeente belachelijk hard en menig ondernemer word broodloos gemaakt. Terwijl op de afdeling financieen aan de rede meer geheimen en structurele fouten zijn te vinden dan goed is voor dronten. Gelukkig blijft unsere aatje want hij doet het zo goed,waar maken we ons druk om

  reageer
 • Hans

   

  De gemeente kan geen partij vinden die 30 woningen wil bouwen. Als een ontwikkelaar het een kansrijk project had gevonden dan was er wel een partij ingestapt! OFW wilde 18 woningen bouwen maar daarmee was het plan van dhz clubje Oeverwal niet realiseerbaar. Dit zegt alles over de haalbaarheid van het plan. Beste Raad bezint voor gij begint als het plan nu al niet rendabel te realiseren is dan kun je je afvragen of het plan straks wel rendabel te exploiteren is. En als je als Raad nu instemt stem je dus ook straks in met de tekorten. Durf als Raad te stellen dat dit plan onvoldoende is en laat OFW gewoon 18 woningen bouwen op de plek van de oude kombuis. Risico voor de gemeente is dan nagenoeg nihil. Start hoeft niet te duren tot 2018

  reageer
 • Jacob

   

  Wie zijn de personen die op de foto staan afgebeeld?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Brinkman

   

  Dat word een aanfluiting. Schoenmaker blijf bij je leest.

  reageer
 • mike

   

  Gemeente waarom stop je dat geld niet in opknappen van de huurhuizen. Waarvan jullie zeiden die worden niet op geknapt

  reageer
 • NLToday

   

  Feitelijk is het een stapje terug doen naar het verleden de overheid zou dit voornemen moeten subsidiëren en de subsidies gegund aan de grote plaatselijke woningbouw coöperatie in mindering te brengen. Snap overigs niet waarom dit bericht gelinkt wordt aan, Microsoft Foundation Classes.

  reageer
 • oud-swifterbanter

   

  Leuk verzonnen. Maar MFC staat niet voor Microsoft Foundation Classes, maar voor Multi Functioneel Centrum, het de bedoeling dat er een kerk, bibliotheek, seniorenwojingen en buurtcentrum in komt, het gaae minstens zo hoog worden als de woningen boven de nieuwe winkel gedeelte.

 • ikke

   

  Het heeft niets met Microsoft Foundation Classes te maken. Het gaat om het Metal Front Coevorden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert