Voorrang voor ouderen die kleiner willen wonen

ALMERE
Ouderen in Almere die naar een kleinere sociale huurwoning willen verhuizen, krijgen voorrang op de wachtlijst. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

De voorrang geldt voor ouderen die alleen of met zijn tweeën in een grote eengezinswoning zitten en die naar een appartement willen verhuizen. Zij krijgen naast de voorrang op de wachtlijst ook nog eens 1.250 euro als tegemoetkoming in de verhuiskosten. En zo nodig krijgen zij de garantie dat de huur niet hoger wordt.

De gemeente wil met de maatregelen de doorstroming stimuleren zodat er meer gezinswoningen vrijkomen voor grotere huishoudens. Hiervoor maakt zij gebruik van de experimenteerregel in de huisvestingsverordening. Het experiment duurt twee jaar en geldt voor maximaal 60 verhuizingen.

reacties (7)

 • Richard

   

  Oudere voorrang Loting woningen? Urgente voorrang Asielzoekers voorrang En alleenstaande die door toedoen van de gemeente in de problemen zijn gekomen, geen urgentie krijgen, die kunnen tot hun pensioen op een kamer wonen van 3 x 3??? Kom op mensen. In Almere zijn te weinig woningen, er zij vaak meer dan 800 reacties op 1 woning. Bouw ff huurwoningen en bouw de kantoorpanden om naar appartementen, er staan er genoeg leeg.

  reageer
 • Jan

   

  Beter lezen. Dit is juist een goed actie! Zo komen de ruimere woningen vrij. Het is niet dat iemand zomaar even voorrang krijgt. Je ruilt een grotere woning in voor een kleinere en ook voor een oudere makkelijkere woning in.

 • Gien

   

  Eindelijk eens een goed plan!! Er zijn zoveel ouderen die in een grote eengezinswoning zitten en kleiner willen wonen. Maar de nieuwe huur is dan vele malen hoger. Blijven ze zitten in hun veel te grote woning, veel werk om schoon te houden, trappen etc.

  reageer
 • wimjc

   

  Er moet toch echt iets aan de hand zijn! Ouderen die voorrang krijgen? In Almere kan het .

  reageer
 • CT

   

  Niets voor grotere gezinnen. Gaat om vreemdelingen die met meerdere in huizen dienen te worden ondergebracht. Het kabinet en ook dit college begrijpt niet dat het huisjesmelkers gedrag wordt. Overlast binnen de gewone wijken. Dadelijk 10 man in een vier kamer woning. Heben ze dan niets geleerd van de afgelopen 10 jaar met overlast van de Oost-Europese werknemers. Er moeten speciale woonblokken komen, gebruik daarvoor tijdelijke bewoning en doe dat op plaatsen waar voldoende openbaar vervoer is, winkel gelegenheid maar concentreer het op bv 20 woningen. En versperd het over de wijken. Maar ja dit college heeft alles behalve inzicht in wat er in de wijken gebeurd.

  reageer
 • Peter

   

  Ik mis denk ik iets. Hoe kan het toch zijn dat ook dit nieuws weer van zulke destructieve reacties oproept over vluchtelingen? Je schaamt je ervoor als Nederlander. Ik tenminste wel.

  reageer
 • Jaap

   

  Het is wel een ongeloofwaardig verhaal wat je leest. Gezien het feit dat er huizen moet komen voor vergunninghouders snap ik de reacties wel van de mede Almeerders. Daarnaast is de politiek onbetrouwbaar waardoor deze beelden ontstaan.

 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Ja het is inderdaad absurd wat er nu opeens wel kan met het huisvesten van asielzoekers. Hoop wel dat eerst de Nederlanders in die huizen komen die al eeuwen wachten op een woning.

  reageer
 • Oud maar niet gek

   

  Hadden ze 20 jaar geleden al moeten doen toen er zo veel Nederlandse ouderen kleiner wilden wonen. Nu het voor die gelukzoekers nodig grote huizen moeten komen trekken ze alle registers open!!! Stelletje slijmers... Nederlanders eerst!!!!

  reageer
 • franka

   

  Tut, tut, wel eerst je geschiedenis kennen voor je wat roeptoetert! Het IS in 2002 ook al geprobeerd door de gemeente, met verhuisvergoeding en al (sla het Dagblad van Almere van toen er maar op na). Toen zei Groene Stad dat ze meer dan honderd geïnteresseerden hadden, maar uiteindelijk waren het er een stuk of vijf, en die zijn toen geholpen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert