Bijzondere buizen Flevoland binnengevaren

LELYSTAD
Een bijzonder transport heeft donderdagavond de Houtribsluizen bij Lelystad gepasseerd. Het betreft een aantal superlange leidingen die vanaf het IJsselmeer naar het Markermeer worden gevaren. De leidingen worden gebruikt bij de aanleg van de Marker Wadden, een nieuw natuurgebied in het Markermeer.

Voor de Marker Wadden wordt een deel van het Markermeer uitgebaggerd. Vervolgens worden er kunstmatige eilandjes aangelegd van zand.

Die klus zal worden uitgevoerd door baggerschip Edax. Dat schip arriveert vrijdag in Flevoland. Het baggerschip zal rond 12.00 uur via de Oranjesluizen bij Amsterdam het Markermeer opvaren. De Edax heeft er dan een flinke reis opzitten: het schip werd hiervoor ingezet bij de uitbreiding van het tweede Suezkanaal in Egypte.

reacties (2)

 • LELYstedeling

   

  Eegisteren in De Wereld draait door werd door Natuurmonumenten het project Nationaal Park Nieuw Land ( Marker Wadden) voor een nominatie naar vorengebracht als de bezienswaardigheid van Nederland . Klinkklare onzin: Er is nog niets te zien en het duurt nog jaren, voor dat dit geldverslindende project boven water komt en nog eens vele jaren voordat flora en fauna er woekeren.

  reageer
 • Hans K

   

  Is kijken of de CSD Edax de klei uit het IJsselmeer naar boven krijgt?

  reageer
 • Tiemen

   

  knap als je op het markermeer aan het baggeren bent

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert