Bezorgdheid over aantal mensen in financiële nood

ALMERE
Voor het tweede jaar op rij hebben zich 1.700 Almeerders gemeld voor schuldhulpverlening. De politiek is daarover bezorgd.

Volgens wethouder Froukje de Jonge gaat het in veel gevallen om mensen die ook andere problemen hebben zoals werkloosheid, echtscheiding of verslaving. Ook zijn er in Almere meer huisuitzettingen dan gemiddeld.

De wethouder gaat nog dit jaar bestaande maatregelen evalueren zodat in 2017 een nieuw beleid komt om de schuldenproblematiek beter te bestrijden.


reacties (9)

 • Nora

   

  Vindt je het gek dat de mensen in de problemen komen alles wordt duurder je eigen risico huren gemeente waterschap en ga zo maar door maar je krijg er niets bij

  reageer
 • Pimpernel

   

  Vele rechten en zekerheden zijn afgelopen decennia verdampt net als de rente, daarentegen promoot de overheid de gewone mensch vooral te blijven kopen met geld wat je niet bezit, het opgeleverde vermogen daaruit wordt weggesluisd naar concurrerende postbus landen. Ogen en oren dicht houden, niet omkijken en doorlopen mensen, niets aan het handje.

  reageer
 • zuinig

   

  Wanneer leren mensen nu eens eindelijk dat je niet meer geld kunt uitgeven dan je hebt. Nee, dan heb je niet de nieuwste telefoon en de modernste schoenen enz. maar met al de subsidieregelingen in dit land hoeft niemand om te komen van de honger en kun je ook redelijk wonen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Reacties als deze staan altijd bij berichten over dit onderwerp. Het lijkt zo makkelijk als je het zo opschrijft, en het is dan ook uiterst verbazingwekkend dat niet iedereen spontaan het licht ziet en alle problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Nietwaar?

 • michael

   

  vaak wordt de schuld gelegd bij ontslagen of een te hoge huur. Maar op een te grote voet leven of niet onder doen voor vrienden en familie dat is het niet zeker ??

  reageer
 • Nol

   

  Eens...je kan niet meer uitgeven dan je hebt. En als er een schuld ontstaat, hoe maakt ff niet uit, regel een betalingsregeling en laat het niet oplopen...

 • Flevolander

   

  Ik heb 7 jaar geleden mijn schuld van 17500 euro afgekocht met 5000 euro. Zelf de deurwaarders aangeschreven. Nou had ik geluk dat ik een geldschieter had. Maar dan ben je schuldvrij en dan moet je hopen dat je een baan hebt en kan houden een schuld is zo opgebouwd. Als je werk hebt met een inkomen van 2000+€ in NL dan leef je lang en gelukkig zo niet dan heb je pech en dan ga je leven met elke dag angst en stress en hoofdpijn tegemoet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • glenn

   

  Tegenwoordig sta je sterker met een schuldhulpinstantie achter je. Het gaat men niet om de kwijtschelding, maar ouur om gemoedsrust en die agressieve schuldeisers buiten de deur te houden. Ze zijn namelijk geneigd je hele hebben en houden af te nemen en je met de grond aan toe kapot te maken.

  reageer
 • Riek

   

  Gaat goed met Nederland Gaat nog erger worden let maar op We komen in de knel te zitten Alles wordt duurder en we krijgen steeds minder

  reageer
 • Han.

   

  En daadwerkelijk ligt het percentage nog vele malen hoger. Sommige mensen zijn te trots om hun financiële problemen te bespreken maar doen elke maand een paar stappen achteruit richting de afgrond. Goedkope huurwoningen zijn er niet. En alle aandacht gaat naar een groep die de steun niet verdiend heeft.

  reageer
 • Barbara

   

  Je schuldproblematiek aankaarten bij een instantie betekend in de meeste gevallen kwijtschelding van schulden en dat blijft toch een vreemde zaak.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert