Wachttijd huurhuizen loopt niet op door huisvesting asielzoekers

DRONTEN
Het huisvesten van asielzoekers met een verblijfsvergunning in Dronten heeft niet geleid tot langere wachttijden voor huurwoningen van Oost Flevoland Woondiensten. Dat blijkt uit een woningmarktonderzoek van adviesbureau Companen in opdracht van de gemeente Dronten en de woningbouwcorporatie.

Het huisvesten van de asielzoekers met een status had volgens dat onderzoek geen invloed op de druk op de huurmarkt.

Het adviesbureau verwacht dat er de komende jaren jaarlijks ruim 100 asielzoekers met een verblijfsvergunning in Dronten moeten worden gehuisvest.

reacties (7)

 • ron

   

  als de wachtlijst niet is veranderd betekent dat dus dat er extra is gebouwd. en dat betekent dat de wachtlijst dus korter had kunnen zijn. tja het is altijd maar wat je als uitgangspunt neemt bij conclusies

  reageer
 • swift

   

  Tuurlijk moet de Nederlander langer wachten op een huurwoning. Als het geen invloed heeft (als ze dat aangegeven) betekent dus dat men eerder een woning heeft.

  reageer
 • Ongelovige Thomas

   

  Bizar adviesbureau, Companen veinst hiermee dat de burger in Dronten achterlijk is misschien een reden om enkele hooggeschoolde nieuwe Drontenaren aan dit kantoor te verbinden. Voor elk huis wat toegewezen is aan een asielzoeker moet de ander langer wachten tenzij er geen wachtlijst bestaat.

  reageer
 • Arjan

   

  Is het onderzoek ergens op internet te lezen?

  reageer
 • wimjc

   

  Heel erg onduidelijk. Maar de vraag is toch nog steeds: hoe lang moet een inwoner van Dronten op een huis wachten. Overigens is er volgens mij door politiek Den haag gezegd, dat eerst degenen die op een wachtlijst staan voorrang krijgen op asielzoekers. Deze laatste groep zou toch in containerwoningen of omgebouwde leegstaande kantoorpanden komen?

  reageer
 • Marijke

   

  De wachttijd in Dronten is enkele maanden tot een paar jaar, afhankelijk van het soort woning. Waarbij een eengezinswoning in West natuurlijk een langere wachttijd heeft dan een tweekamerappartementje in het Hogerhuis. Ik ben zelf vanwege de schrijnende woningnood in Almere naar Dronten vertrokken en woon daar heerlijk, ik heb spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. Ik woon nu in een eengezinswoning in het oude centrum voor minder dan ik voor mijn driekamerflat in Almere betaalde en ben daar nog elke dag dankbaar voor. De wachttijd voor deze huizen zal tegenwoordig rond de 2-2,5 jaar liggen. In Almere wachtte ik al ruim 6 jaar tevergeefs op een passende woning. Verder kun je op de site van OFW vinden hoeveel woningen er naar mensen op de wachtlijst zijn gegaan, hoeveel naar urgentie of vanwege zorg, en hoeveel er naar statushouders zijn gegaan. Je moet gewoon even zoeken, dan vind je die verantwoording vanzelf.

 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Fijn, weer een adviesbureau, betaald door de gemeente en de woningbouw vereniging, die even kunnen cashen en vervolgens een geheel, jaja, onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Helaas kan iedereen zelf wel nadenken, en begrijpen dat deze uitkomst natuurlijk onzin is. Als je immigranten laat voordringen, en het aanbod blijft gelijk, dan wordt de wachttijd langer, punt. Kan ik nu ook betaald worden voor mijn conclusie? Want deze was wel onafhankelijk...

  reageer
 • Thomas

   

  Als ik zie dat zij gerespecteerde onderzoekers zijn, terwijl u zelfs nog geen concrete fouten uit dat onderzoek durft te benoemen, denk ik toch echt dat u degene bent die de onzin verzorgt... Was het nou een Bureau Beerenschot dat de reputatie heeft alles dat krom is recht te praten, okay, maar uw wantrouwen slaat nergens op.

 • karel

   

  Zou ik ook zeggen. Ben benieuwd wat de Drontenaar van dit onderzoek vind

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert