Straatpraat: Steeds minder plastic tasjes

FLEVOLAND
Plastic tasjes zijn slecht voor het milieu.

Nu we in de winkels moeten betalen voor een plastic tasje gebruiken we er ongeveer 85 procent minder dan toen we ze nog gratis kregen.

Wij vroegen op straat of jij er al aan gewend bent.

reacties (8)

 • Barbara

   

  Zelfstandig nadenken over het wel of niet gebruik maken van verschillende soorten plastic is te lastig voor veel mensen. Vandaar het opleggen van dit verbod.

  reageer
 • USA-reiziger

   

  Leuk, statiegeld op flesje in de USA, maar als je daar boodschappen doet in de supermarkt, worden al je boodschappen ongevraagd in een grote hoeveelheid kleine plastic tasjes gestopt. Loop je zo met 4-10 plastic zakjes naar buiten, waar het hier in 1 grote past.

  reageer
 • Nol

   

  Ik vind het een goeie ontwikkeling. Je kunt deze tasjes hergebruiken en dat gebeurd nu dus ook. De rest van het plastic afval kun je in de plastic bak kwijt die vaak ook bij de glasbak staan. Zo komt er dus ook geen plastic in het milieu, als je ook maar de moeite neemt om je rommel gewoon op te ruimen en niet in de natuur te flikkeren...

  reageer
 • Rob

   

  Als het de voedselveiligheid niet schaadt dan moet plastic verpakking helemaal verboden worden, op blikjes en klein spa flesjes van dat soort moet statiegeld geheven gaan worden, in landen als bijv. USA En Canada heel normaal en je moet eens kijken wat een troep dat scheelt bijv alleen al in de bermen. Wat dat aangaat loopt NL nog zwaar achter. Onze politiek maakt zich alleen maar druk hoe ze financieel de burger nog meer kunnen plukken terwijl ze voordoen komen of het goedkoper wordt.

  reageer
 • Marianne

   

  Op kleine plastic flesjes zit nog geen statiegeld en deze komen bij het afval terecht maar ook veelal langs de weg of in de natuur. Kan daar geen statiegeld op komen? Dat geldt ook voor blikjes. Overal zie je de flesjes en blikjes in de natuur liggen, maar nergens zie ik flessen met statiegeld liggen. Dus statiegeld werkt!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Trudy

   

  Ik vind het wel een goede ontwikkeling. De plastic tasjes gaan anders meteen bij het afval, en nu stop je het in je jaszak voor de volgende keer. De plastic bakjes van de Chinees gaan bij ons nog jaren mee! Ze zijn ideaal voor in de magnetron of als opbergdoosjes voor klein speelgoed, schroefjes, en als kweekkasje!

  reageer
 • me

   

  Ik heb altijd al een hekel gehad aan die plastic tasjes, die in je handen snijden of uitscheuren, en neem altijd een goede boodschappentas mee. Als ik toch ergens zo'n vod in handen krijg, gaat dat in de echte tas.

  reageer
 • Julia

   

  Wat een complete onzin. Er zijn zoveel plastic verpakkingen. Ga naar de Chinees en je moet een tasje kopen maar het eten zelf zit in plastic bakjes. Groenten en fruit bij de supermarkt gaat ook in plastic tasjes. Vooral kleine dingen. Dit is echt weer een doorgedraaide regel van het bemoeizuchtige Brussel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert