SGP waarschuwt voor herhaling Oostvaarderswold

FLEVOLAND
De provinciale politiek moet er op gespitst zijn dat rond de ontwikkeling van "Nieuwe Natuur" in Flevoland niet dezelfde fouten worden gemaakt als bij het project Oostvaarderswold.

"Als we niet oppassen, belanden we met Nieuwe Natuur van de regen in de drup", zegt SGP-Statenlid Sjaak Simonse zaterdag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Nieuwe Natuur bestaat uit een aantal natuurprojecten, verspreid over Flevoland, en kwam in de plaats van de vastgelopen plannen voor Oostvaarderswold die in 2012 leidden tot de val van het provinciebestuur. Rond sommige projecten ontstaan inmiddels vergelijkbare discussies als ten tijde van Oostvaarderswold.

reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Ja, natuur is een sta-in-de-weg voor de orthodox gelovige boer.

  reageer
 • Dirk2

   

  Duidelijk gesproken. Dat siert de mens Frits1. Dank hiervoor!

  reageer
 • Frits1

   

  SGP-er Simonse heeft gelijk. Vorige keer heeft Bleker het tij nog kunnen keren. Laten we met z'n allen oppassen voor de "natuurmakers" hier in Flevoland .

  reageer
 • kees d.

   

  Deze Lachende Leugenaar heeft veel meer kapot gemaakt dan de Nederlanders met z'n allen kunnen opbrengen. Opstappen durf hij niet omdat dan zowel de VVD als PvdA zonder zetels komen te zitten.

  reageer
 • Burger

   

  Het zou de heer Simonse sieren als hij dit keer gewoon een keer gaat voor het algemeen belang en niet alleen het boerenbelang. Niet meteen gaan meehuilen met de eerste de beste naastliggende boer bij een beoogd project. De Staten hebben aangedrongen op de Nieuwe Natuur aanpak verspreid over de hele provincie en dan kan er ook natuur ook grenzend aan of in plaats van bestaande landbouwgrond komen. Toekomstbestendige landbouw kan ook heel goed in harmonie met naastliggende natuur functioneren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Kees, beetje kortzichtig? Of gewoon even geen dossierkennis? Bleker en "de Lachende Leugenaar" zoals jij in je mond durft te nemen hebben ons gered van blamage en verspilling van publieke gelden. Oostvaarderswold stond qua kosten niet in verhouding tot het gebruiksgenot voor mens of dier. En de businesscase heb je die ook bestudeerd? Werkelijk geen idee waarom jij het recht zou hebben mensen tot "leugenaar" te benoemen terwijl jouw woorden pertinent incorrect zijn. Denk toch eens na voordat je wat roept a.u.b.!

  reageer
 • Boels

   

  Grootscheeps tuinieren heeft niets te maken met een schitterende natuur. Laat een stuk land gewoon 30 tot 40 jaar met rust en uit de klauwen van natuurorganisaties. En dan zorgen dat "natuurliefhebbers" de zaak niet verzieken.

  reageer
 • hb

   

  Klopt helemaal Kees wat je zegt.We hadden een schitterend nieuwe natuur kúnnen krijgen als Bleeker niet de kraan had dicht gedraaid. Was er tevens geen discussie geweest over de OVP.

  reageer
 • kees d.

   

  Het vast lopen van de plannen rond het Oostvaarderswold lag niet alleen aan het provinciebestuur maar ook aan staatssecretaris Bleker die in opdracht van de Lachende Leugenaar de grote geld moest dichtdraaien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert