Meer meldingen van discriminatie in 2015

FLEVOLAND
Het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) heeft in 2015 meer meldingen ontvangen dan het jaar ervoor. In 2015 kwamen 344 meldingen binnen, het jaar ervoor waren dat er 298.
In bijna alle gemeenten is volgens het BGBF het aantal meldingen gestegen. Alleen niet in de gemeente Noordoostpolder, daar was een daling van drie meldingen. De discriminatie ging in de meeste gevallen over herkomst, kleur en/of ras.

Volgens de organisatie ging het vooral om uitschelden, het bekladden van gebouwen met leuzen en demonstraties tegen bepaalde groepen. Dit kan volgens het BGBF te maken hebben met het harde debat over vluchtelingen en het beeld van de islam dat is ontstaan na de aanslagen in Parijs vorig jaar.

Op Urk kregen scholen een email met antisemitische inhoud. In de email werd verwezen naar sites waarin de holocaust wordt ontkend. Dat is in Nederland verboden. Het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland heeft aangifte gedaan tegen de verzender.

[https://localfocus2.appspot.com/570d02492eede]

reacties (3)

 • Bitch

   

  Bgbf discrimineert zelf. Als ze geen groen links profijt aanhangig achten nemen ze je casus niet aan. Bgbf regelt ook zaken voor haar groen links man.Als je daar op grond van discriminatie wordt uitgesloten kom je dus bij zelfde terug. Catch 22?

  reageer
 • almere

   

  er wordt maar een groep gediscrimineerd , dat zijn de Nederlanders zelf

  reageer
 • Pedro

   

  Elke klacht/melding is er een te veel. Er ontbreekt hier ook hoeveel meldingen gegrond zijn verklaart en hoeveel er van dezelfde persoon/organisatie af komen. Dit hier is een niets zeggend overzicht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert