Provincie wil duizenden euro's terug van Inwonersbelang

FLEVOLAND
De voormalige partij Inwonersbelang in Provinciale Staten moet meer dan 4000 euro terugbetalen aan de provincie. Dat is althans het voorstel dat binnenkort aan de Staten wordt voorgelegd. Accountant PWC constateerde dat Inwonersbelang een familielid tegen betaling werk liet uitvoeren. 

De vrouw van fractievoorzitter Gerben Laagland declareerde het bedrag voor werk dat ze voor de partij verrichte. Zij hield de agenda, het archief en de administratie bij. In het voorstel aan de Staten staat dat Inwonersbelang het geld moet terugbetalen aan de provincie. Het zou namelijk niet passen in het huidige tijdsbeeld en met de aandacht voor integriteit, om dergelijke opdrachten aan familieleden te geven.

Gerben Laagland zegt dat hij te goeder trouw en volgens de voorschriften heeft gehandeld. Provinciale Staten vergaderen op 29 juni over de declaraties. Overigens is Inwonersbelang inmiddels opgeheven en is Laagland actief voor 50 Plus.

reacties (8)

 • kiezer

   

  Zit nu natuurlijk bij 50+, want daar heeft hij de huidige fractievoorzitter in de 2e Kamer als voorbeeld. Meneer Laagland drong bij verschillende partijen naar binnen en at van alle walletjes mee, maar is nu van de wal gevallen in het laagland "EIGEN belang"

  reageer
 • Belastingbetaler

   

  Ik vraag me af welke afwijkingen PWC nog meer is tegen gekomen en door de griffie van de provincie uit de media worden gehouden. De reizen van de CdK en gedeputeerde zijn minstens zo interessant.

  reageer
 • Henk

   

  Ben je lekker aan het speculeren???

 • Frits

   

  Het kan onwenselijk zijjn, maar alleen als het tegen de regels is kun je terugvorderen. De verrichte werkzaamheden op zich lijken me prima te kunnen voor dat geld. Jammer dat een politicus zelf het op zo'n integriteitskwestie aan laat komen. Nou ja, mijn partij was het niet, en zal het ook niet worden. Ook 50plus niet.

  reageer
 • Eric

   

  Moet je eens kijken bij welzijn en zorg daar staat de hele familie op de loonlijst??

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Als het niet mag moet het geld terug!!! Maar wel erg veel ophef over €4.230,00 ... Laat PWC eens onderzoek naar verdere financiële lekkage, dan wordt het echt interessant.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr.Jake

   

  De 'Lelystad-papers'.

  reageer
 • henk

   

  kun je fluiten...begin maar vast

  reageer
 • Rinus

   

  PVV-er, Inwonerspartij, Inwonersbelang en 50-plusser deze man is aan Lagerland geraakt. Deze neem je toch niet (meer) serieus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert