Minder jongeren krijgen taakstraf via Halt

FLEVOLAND
In Flevoland zijn vorig jaar iets minder jongeren voor een taakstraf naar de stichting Halt gestuurd dan in 2014. Het gaat om een afname van 487 naar 471 gevallen.

Opvallend is dat in Almere het aantal doorverwijzingen naar Halt met 22 procent daalde, terwijl er in Dronten en op Urk juist een flinke toename te zien was. Halt zegt voor de aanzienlijke verschillen binnen Flevoland geen duidelijke oorzaak te hebben gevonden.

In het algemeen is er volgens een woordvoerder wel een samenhang tussen het aantal doorverwijzingen en de aandacht die politie en gemeente aan bepaalde vormen van overlast of criminaliteit geven. Wanneer er extra op een bepaald probleem wordt ingezet, kan dit tot extra doorverwijzingen leiden.

Halt-straffen worden onder meer opgelegd voor diefstal, schoolverzuim en het illegaal afsteken van vuurwerk. Het aantal verwijzingen naar Halt loopt overigens al jaren geleidelijk terug. Volgens het Openbaar Ministerie komt dit deels doordat de jeugdcriminaliteit daalt. Verder zijn er de laatste jaren alternatieve mogelijkheden gekomen om criminele jongeren effectief te straffen.

[https://localfocus2.appspot.com/5714cf552a7a1]

reacties (1)

  • Nn

     

    Ze laten ze nu gewoon lopen, omdat er zaken zijn die belangrijker zijn.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert