Campagne 'Almere zoekt pleegouders' succesvol

ALMERE
De campagne om meer pleegouders in Almere te vinden, werpt zijn vruchten af. Sinds oktober zijn er 14 nieuwe plekken gevonden. Doel was om in een jaar tijd 15 extra pleeggezinnen te vinden. Dat doel is dus al zo goed als bereikt.

De gemeente Almere is samen met Vitree op zoek naar meer opvangplekken omdat veel Almeerse kinderen buiten de stad worden geplaatst. Er zijn relatief meer pleeggezinnen in Dronten, Lelystad en Zeewolde.

Vitree verwacht komend half jaar nog een verdere groei van het aantal pleegouders. Dinsdag gaat een billboard campagne in Almere van start. Verschillende levensgrote portretten van Almeerse pleegouders zijn twee weken lang te zien in het straatbeeld. Via een QR-code op de posters kunnen voorbijgangers met hun mobiel deze code scannen en de verhalen lezen.

De campagne 'Almere zoekt pleegouders' is één van de vijf finalisten voor de Galjaardprijs voor de beste publieke communicatie van 2016. De Galjaardprijs is een initiatief van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatie. De winnaar wordt op 21 april bekendgemaakt. 

reacties (1)

 • Boerman

   

  Ga ik me maar niet voor aanmelden. Straks krijg ik mijn overbuurmeisjes in huis!

  reageer
 • Remco

   

  Helemaal mee eens! Ik heb ook zo een figuur naast mij wonen. Voor geen goud dat ik zo een risico neem! Wat een aso zeg!!

 • Kaassie

   

  Lekker kort door de bocht. Voor alle andere lezers, laat je eens goed voorlichten als je interesse hebt. Dan maak je onderstaande opmerkingen niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert