Meeste vermogen aan zonnepanelen van hele land

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder had vorig jaar van alle Nederlandse gemeenten het grootste vermogen aan zonnepanelen. Dat blijkt uit cijfers van de Klimaatmonitor.

Bijna alle Flevolandse gemeenten scoren goed in de ranglijst van gemeenten die het meeste profiteren van zonne-energie. NOP heeft het installeren van zonnepanelen de laatste jaren op verschillende manieren gestimuleerd.

Wanneer ook Windpark Noordoostpolder volledig draait, zal ongeveer de helft van het totale energieverbruik in Noordoostpolder uit wind- en zonne-energie komen. Volgens wethouder Andries Poppe van NOP is zijn gemeente 'een topper in zon en wind'.


reacties (3)

 • Sterk

   

  Wr hoeven ons geen zorgen te maken als ik alle commentaren lees. Daar uit blijkt dat de beste stuurmannen weer aan de wal staan. Er wordt wat onzin uitgekraait.

  reageer
 • I.K

   

  In Flevoland staat een gascentrale en geen kolencentrale

  reageer
 • Tja

   

  Die wethouder die zo graag pronkt als topper heeft daarmee wel zijn buurgemeente omringd met subsidietorens. Het blijft vreemd dat die lelijke palen niet ergens verderop in de polder zijn geplaatst, met die hoogte vangen ze overal wind.

  reageer
 • ikke

   

  De plannen voor het windpark zijn een heel stuk ouder dan het wethouderschap van Andries Poppe. Als ik mij niet vergis, was dit Tineke Bij de Vaate.

 • Gerard

   

  Je bedoelt die buurgemeente die de gemeente URK iedere keer weer de mogelijkheid geeft om uit te breiden door zelf grote stukken goede landbouwgrond af te staan? Misschien moeten ze daar in de toekomst maar anders mee omgaan!

 • Jan

   

  Die mooie machines staan op de plek waar het het hardste waait, iets met rendement

 • Henk

   

  Maakt het uit waar ze staan dan, ze vangen aan de rand van het IJsselmeer wel de meeste wind omdat de wind meestal vanaf het meer komt, en dus nog nergens door is afgeremd. Ook is het zo dat de slagschaduw daar minder overlast veroorzaakt omdat deze zich een groot deel van de dag op het meer bevind. Als je installaties voor groene energie lelijk vind, moet je je wel bedenken dat dat in de niet zo verre toekomst de enige vorm van energiewinning zal zijn. Dus als je tegen bent, moet je ook maar stoppen met energie verbruiken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert