Groenonderhoud moet weer worden uitgebreid

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder moet uiterlijk volgend jaar weer meer werk maken van het onderhoud van het openbaar groen. Dat heeft de gemeenteraad besloten na een motie die was ingediend door de Politieke Unie.

Het groenonderhoud in de dorpskernen en daarbuiten is sinds 2011 stevig teruggeschroefd vanwege bezuinigingen. Er werd minder geschoffeld en meer gesnoeid, waardoor het groen er kaler uitzag dan voorheen. In de bezuinigingsplannen was destijds wel afgesproken dat groen weer meer aandacht zou krijgen als er extra financiële ruimte zou komen. De meeste fracties in de raad denken dat dit moment nu is aangebroken.

De SP stemde als enige tegen de motie. Volgens de partij staat nog niet vast dat de gemeente geld zal overhouden. Mocht dit wel het geval zijn, kan dit geld volgens de SP beter voor het armoedebeleid worden gebruikt.

reacties (1)

 • Hans

   

  Als je minder snoeit hoef je ook minder te schoffelen ivm schaduwwerking! In het bos zie je ook bijna geen onkruid, maar bij de paden en de randen des te meer!

  reageer
 • ron

   

  deels waar deels niet waar ergens zal toch die zon schaduw lijn zitten. zet gewoon meer mensen als vrijwilliger en verplicht in tegen het recht op een uitkering we hebben er minimaal 40.000 op de plank liggen. zorg niet dat je wel of niet snoeit maar zorg dat de snoeiranden zitten waar je er gaan overlast van hebt dan hoef je het niet - of minder - te snoeien.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert